Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εξαγγελίες Χρ. Σπίρτζη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για το σιδηρόδρομο στην Πέλλα


"Η οριστική μελέτη και η υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και η προέκταση αυτής προς Αλμωπία θα χρηματοδοτηθεί από το Χρηματοδοτικό Εργαλείο Connecting Europe Facility (CEF)"

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετείχε σήμερα 28-3-2018 στις εργασίες της θεματικής ενότητας "Μεγάλα έργα, Υποδομές και Μεταφορικά δίκτυα" στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας όπου συζητήθηκε και το ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών, η οποία θα έχει και προαστιακά χαρακτηριστικά εφόσον θα εξυπηρετούνται μια σειρά από οικισμούς, ενώ θα γίνεται και η μεταφορά της τοπικής παραγωγής, της οποίας παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά η μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας.

Κλείνοντας τις εργασίες της θεματικής ενότητας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης επανέλαβε αυτό που ανέφερε χθες στην Πέλλα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ότι τόσο η οριστική μελέτη όσο και η εκπόνηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης με προαστιακά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και η προέκταση αυτής προς την Αλμωπία θα γίνει μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου CEF (Connecting Europe Facility) που θα προκηρυχθεί το 2019. Ήδη το Υπουργείο αρχίζει άμεσα την προετοιμασία για την ένταξη της οριστικής μελέτης.

Την εξαγγελία αυτή που δεν είναι απλή δέσμευση αλλά ειλημμένη απόφαση θα επαναλάβει επίσης ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε λίγη ώρα με την οποία θα κλείσει τις εργασίες του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση "Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας". 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Όπως θα έδινες nteminimis στα ροδάκινα έτσι θα κάνεις και σιδηρόδρομο ψεύτες όταν ανοίξουν οι κάλπες θα δείτε.αεροδρόμιο θα κάνεις Στην Πέλλα είναι δίκαιο πρέπει να γίνει πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΙΆΞΤΕ ΚΆΝΑ ΔΡΌΜΟ ΛΊΓΟ ΆΣΦΑΛΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΏΝΕΤΑΙ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΉΣΤΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΌΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα τον μπελα μου μεσα,οι δρομοι απο τρυπα σε τρυπα το τρενο μας ελειπε.
      πρωτα κοιταμε να ειναι αρτιο το οδικο και μετα βλεπουμε το σιδηροδρομικο,ολα αρπα κολα καραγκιοζιλικια.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.