Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Γυμνάσιο Πέλλας - Άνοιγμα του Σχολείου στην Κοινωνία" (βίντεο)

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο προσπαθώντας για την βιώσιμη ανάπτυξη με θεματικό άξονα την μείωση των ανισοτήτων

Με αφορμή την Πανελλήνια Μέρα κατά της Βίας και του σχολικού εκφοβισμού πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο ελληνικό παιδικό χωριό.

Κύριος στόχος μεταξύ άλλων το Άνοιγμα του Σχολείου στην Κοινωνία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα, τις δυσκολίες των παιδιών που ζουν εκεί, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει η κοινωνία και η πολιτεία για το ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο.

«Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και δραστηριότητες συνεργαστήκαμε, νιώσαμε συναισθήματα αγάπης, ελπίδας και χαράς κάνοντας την Αλληλεγγύη μας Πράξη.

Καταγράψαμε όλα αυτά που θα θέλαμε να μάθουμε. Μαθητές ανέλαβαν την διαμεσολάβηση των ερωτήσεων και αποριών, ώστε να συμμετέχουμε οργανωμένα στην εποικοδομητική συζήτηση με την κοινωνική λειτουργό.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ - ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ - ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ.

Αφήσαμε χώρο και χρόνο στους εαυτούς μας μετά την ενημέρωση, ώστε να γνωρίσουμε το χωριό, τους χώρους, τους ανθρώπους, την φύση και να βιώσουμε το θαύμα που επιτελείτε εκεί.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ – ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Φεύγοντας και συναντώντας μια εμπνευσμένη στάση στο δρόμο θυμηθήκαμε τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους της επίσκεψης

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ……..ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ……..»

Ελπίζουμε να σας εμπνεύσουμε να επισκεφτείτε το παιδικό χωριό και να κάνετε πράξη την Αλληλεγγύη σας.

Δείτε το βίντεο που δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια των δράσεων και δραστηριοτήτων Γραμμενούδη Σοφία ΠΕ 07:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…