Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκδήλωση «Ο Εθελοντισμός και η Ολυμπιακή του διάσταση!» στην Πέλλα (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα η εκδήλωση «Ο Εθελοντισμός και η Ολυμπιακή του διάσταση!», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πέλλας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και τα Δημοτικά Σχολεία Νέας Πέλλας και Παραλίμνης.

Επρόκειτο για την 2η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών, μέσα από μια αθλητική πολιτιστική γιορτή. Παρουσία των τοπικών αρχών, των διευθυντών και των δασκάλων των παραπάνω σχολείων αλλά και από το 9ο Δημοτικό Γιαννιτσών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας και το Γυμνάσιο Πέλλας, έλαβαν χώρα και παρουσιάστηκαν στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, πολύπλευρες δραστηριότητες για τον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό τουρισμό από την Πέλλα- γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου …προς όλο τον κόσμο!

Οι μαθητές μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και την υλοποίηση προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Χρήστο Μπαλάσκα, συνδέοντας το παιχνίδι (Άσκηση- Άθληση) με τον Πολιτισμό την Υγεία και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου(σχόλη), επικοινώνησαν με τα παιδιά όλου του κόσμου μέσα από την κοινωνική διάσταση και την Παγκοσμιότητα του Ολυμπισμού και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί με ομιλίες στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. Στη συνέχεια, μέσα στην σύγχρονη Πέλλα αναπτύχθηκαν εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού αθλητικής αναψυχής (πεζοπορία- trekking).

Λίγο αργότερα, οι παραπάνω δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο με διαδρομή περιήγησης από το Μουσείο στο Λιμάνι.

Τέλος, στις 12.00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Μ. Αλεξάνδρου, έγιναν αγώνες κρίκετ, σκοποβολής, τοξοβολίας, χόκεϊ και μπάντμιντον.
pelm


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.