Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα του ΑΣ Ταεκβοντό Έδεσσας


Στο βάθρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος η ΜΑΛΙΓΚΑ ΕΛ. αξιόλογη εμφάνιση της ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κ. και ΠΟΖΑΡΛΗ Α.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση του Ταεκβοντό επί ελληνικού εδάφους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Πάτρα με συμμετοχή 1000 αθλητών και αθλητριών από περίπου 400 σωματεία. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων διεξήχθη το τριήμερο 9-11 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» στη περιοχή Μποζαίτικα Πάτρας και υποδέχθηκε αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές και αθλήτριες άνω των 17 χρονών, κάτοχοι μισής μαύρης ζώνης και άνω αγωνίστηκαν σε 3 γύρους των 2 λεπτών ενώ στο αντίστοιχο εφήβων – νεανίδων αθλητές και αθλήτριες 15-17 χρονών, κάτοχοι κόκκινης ζώνης και άνω και αγωνίστηκαν σε 3 γύρους του 1,5 λεπτού.

Το θέαμα και ο συναγωνισμός ήταν κυρίαρχα στοιχεία αφού το επίπεδο των αθλητών ήταν ιδιαίτερα υψηλό σε όλες τις κατηγορίες σωματικού βάρους και φυσικά παρόν ήταν και η Ομάδα του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση από τις 3 αθλήτριες που συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα το μετάλλιο για τον Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ κατάφερε η νεαρή αθλήτρια Μαλίγκα Έλενα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των Νεανίδων και παρά το μικρό της ηλικίας της απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει! Αγωνίστηκε στην κατηγορία – 55 κιλά Νεανίδων με συμμετοχή 33 αθλητριών και πολύ υψηλό επίπεδο στην κατηγορία, βρέθηκε πολύ καλά προετοιμασμένη και κατάφερε να προχωρήσει στους 3 πρώτους αγώνες με σκορ 27 – 1 στον πρώτο αγώνα, που σταμάτησε στον δεύτερο γύρω με την αντίπαλό της Αθηνά Ζήκα(Α.Σ.ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ), στο δεύτερο αγώνα και πολύ δύσκολο κατάφερε να κερδίσει με σκορ 32-19 την αντίπαλο της Ελισάβετ Καναρίου (Α.Σ. ΑΛΤΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) κάνοντας την διαφορά στον 3ο γύρω αφού οι άλλοι δύο ήταν ισόπαλοι. Στον 3ο αγώνα και αγώνα για τα μετάλλια κέρδισε με σκορ 8-3 την αθλήτρια Χατζηγεωργίου Αντωνία(Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ) και με την νίκη της κατοχύρωσε την θέση στο βάθρο! Τέλος στον 4ο αγώνα και ημιτελικό αντιμετώπισε την αθλήτρια Ιζδρά Θεοδώρα (ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ) και ενώ είχε το προβάδισμα το μικρό της ηλικίας της δεν την άφησε να πιστέψει οτί μπορεί να πάει στον τελικό και έχασε το παιχνίδι στο τέλος με σκορ 9-13.Ωστόσο η παρουσία της ήταν πολύ δυναμική αφήνοντας μας να ελπίζουμε πολλά για το μέλλον.

Στις Νεανίδες την 2η ημέρα του Πρωταθλήματος αγωνίστηκε η αθλήτριά μας Πόζαρλη Αθηνά στην κατηγορία των -59κιλά κορασίδων και η πορεία της σταμάτησε στον 4ο αγώνα και αγώνα για τα μετάλλια, είχε στο σύνολο 6. Συγκεκριμένα στο 1 παιχνίδι κέρδισε με σκορ 6-1 την αθλήτρια Αικατερίνη Μυρίλλα(Α.Σ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ) , στον 2ο αγώνα περάσαμε εύκολα αφού η αθλήτρια Βασιλειάδη Ελένη του ΗΡΑΚΛΗ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑΣ παραιτήθηκε λόγο τραυματισμού, στον 3ο αγώνα κέρδισε με σκορ 11-3 την αθλήτρια Αλεξάνδρα Λαβρά (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΒΡΥΛΙΣΣΙΩΝ) ενώ στον τέταρτο αγώνα δεν τα κατάφερε με την αντίπαλο Αθαναοπούλου του ΑΟ ΓΕΡΑΚΑ και αφού σταμάτησε λόγο τραυματισμού λίγο πριν το τέλος του αγώνα μένοντας έτσι στην 5η θέση.

Στις γυναίκες αγωνίστηκε η επί 5 συνεχόμενες χρονιές Πανελληνιονίκης του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ Παπαδοπούλου Κυριακή και ενώ οι προσδοκίες ήταν πολλές το άγχος για το αποτέλεσμα σταμάτησε την πορεία της στον δεύτερο αγώνα. Αγωνίστηκε στην κατηγορία -62 κιλά Γυναικών και ενώ κέρδισε τον 1 αγώνα με σκορ 13-3 την Ζίδρου Μαρία(Α.Σ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ) έχασε στον 2ο αγώνα και αγώνα για τα μετάλλια 4-9 από την αντίπαλο Παντουβέρη Νεφέλη (Α.Σ. ΓΑΙΑ) και έμεινε στην 5η θέση.

Η προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία δήλωσε ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν πολύ υψηλό , υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός αλλά και μεγάλοι συμμετοχή αθλητών κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο να φτάσεις στο βάθρο αφού όλοι οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν 5 και 6 αγώνες. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την αγωνιστική κατάσταση των αθλητριών μου, πιάσαμε το πικ της προετοιμασίες ακριβώς την στιγμή που έπρεπε υστερούσαμε όμως στο ψυχολογικό κομμάτι, διαφορετικά και συμφώνα με τις κληρώσεις θα έπρεπε να έχουμε φτάσει σε 2 τελικούς. Ωστόσο θέλω να συγχαρώ δημόσια της αθλήτριες μου για τον αγώνα που καταβάλουν και την αξιόλογη εμφάνισή τους.

Στο Πρωτάθλημα καλέστηκαν και οι διαιτητές του Συλλόγου μας Μπιρόζη Σωτηρία και Πέτκου Ευαγγελία.

Επόμενος στόχος το 2ο Προκριματικο Πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ 31/3 & ¼ στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την Κυριακή μικροί αθλητές του συλλόγου μας αγωνίζονται σε Φιλική Συνάντηση Βaby Cup στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολίχνης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.