Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Άμεσα φυσικό αέριο σε Γιαννιτσά, Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Πέλλα


Συναντήσεις Θεοδώρας Τζάκρη και Δημάρχων με Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ ΑΕ και τον Πρόεδρο της ΡΑΕ

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Δημήτρη Τζώρτζη στις 8-3-2018, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία από τον Νομό Πέλλας με επικεφαλής την κ. Τζάκρη, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο και τον Αντιδήμαρχο Έδεσσας κ. Γ. Μουράτογλου, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Θ. Τερζόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξετασθούν οι νέες προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης δικτύων διανομής αερίου σε περιοχές του νομού Πέλλας που δημιουργήθηκαν από τη συμφωνία μεταξύ ΥΠΕΝ και ΤΑΠ, σύμφωνα με την οποία από τη θέση "Άσπρο" του ΤΑΡ θα είναι διαθέσιμο φυσικό αέριο για την τροφοδοσία των γειτονικών δικτύων διανομής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η κ. Τζάκρη ζήτησε:

• Την ταχύτερη δυνατόν ολοκλήρωση των μελετών σκοπιμότητας από τη ΔΕΔΑ.
• Να διερευνήσει η ΔΕΔΑ την δυνατότητα να προχωρήσει σε αίτηση αναμόρφωσης του ΠΕΠ και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια να χρηματοδοτηθούν τα έργα κατασκευής σε Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία από το τρέχον ΕΣΠΑ.
• Να συμπεριληφθεί η πόλη της Πέλλας στο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύων διανομής.
• Να συμπεριληφθεί στη μελέτη ανάπτυξης των δικτύων διανομής της περιοχής το Λουτράκι, όπου βρίσκονται δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες.
• Να επισπευσθούν οι συζητήσεις με τη ΡΑΕ προκειμένου να αναμορφωθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει ήδη υποβληθεί για έγκριση, ώστε να συμπεριλάβει και τις πόλεις του νομού Πέλλας.
• Να ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό ο αριθμός των στρεμμάτων θερμοκηπιακής καλλιέργειας που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας. Παρέδωσε μάλιστα στον κ. Τερζόπουλο αρχείο που περιλαμβάνει τις εκτάσεις κατά στρέμμα των κηπευτικών υπό κάλυψη ανά οικισμό.
Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ δεσμεύθηκε να εξεταστούν προς τη θετική κατεύθυνση τα ζητήματα που έθεσε η κ. Τζάκρη.

Μετά τη συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΔΑ, η κ. Θ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας) κ. Ν. Μπουλαξή με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της επέκτασης της αεριοδότησης των υπολοίπων πόλεων του νομού Πέλλας (Σκύδρας, Έδεσσας, Αριδαίας, Πέλλας κ.λπ.) και την ανάγκη αναμόρφωσης του ισχύοντος προγράμματος ανάπτυξης που έχει υποβάλει η ΔΕΔΑ, το οποίο περιλαμβάνει μόνο τα Γιαννιτσά, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό και οι άλλες πόλεις του νομού Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος έθεσε τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Αλμωπίας.

Ο κ. Μπουλαξής μάλιστα ζήτησε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πριν την έγκριση από την ΡΑΕ του προγράμματος ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη της ΔΕΔΑ, παρουσία της κ. Τζάκρη, ώστε να τεθεί υπ’ όψιν ο νέος σχεδιασμός.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Εκπρόσωπος της Σκύδρας που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαύρο στην ντορκα απο την Βεγορίτιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΒΡΕ ΒΡΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.
      ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΣΑΣ ΔEN HTAN Ο ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ Η ΝΤΟΡΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΙΔΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ;
      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ¨¨ΛΥΝΕΙ¨¨ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ;
      ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
      ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.
      ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ

      Διαγραφή
  3. Και εμείς εδώ στην Αρνισσα θα αρκεστούμε στο άλλο ''φυσικό αέριο'' στο κλ@@@μο, έχει ο καιρός γυρίσματα Θεοδώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παλι ρε χάρη αντιπολίτευση στην σκύδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην σπρώχνεστε έχει αέριο για όλους απλά λίγη φασολάδα χρειάζεται έρε δούλεμα που μας ρίχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Αριδαια δεν το θελουμε.Αμαν κανουμε να ριξουν ασφαλτο παλι να σκαψουν?Η Αφριν πιο ομορφη ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόστος εγκατάστασης χρήσης ,, άντε και ήρθε,,πόσο είναι πόσο κοστίζει να εγκαταστησεις αέριο σε οικία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν ψάξετε τά προγράμματα τών Υποψηφείων Νομαρχών,Βουλευτών καί Δημάρχων πρίν από 10 χρόνια μέ τήν υπόσχεση ότι τό 2011 όλος ο Νομός Πέλλας θά έχει δίκτυο αερίου.Εμεινε στό ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.Τώρα επανέρχονται η ίδιοι καί επαναλαμβάνουν τά ίδια ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.