Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση του Δήμου Έδεσσας στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας για τη μη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην παρέλαση


Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας, με την οποία εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή, για δήθεν ευθύνες της, σχετικά με τη μη εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Θα θέλαμε αρχικά να χαιρετήσουμε την πρέπουσα σημασία που δίνουν πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές επετείους, όταν μόλις πριν λίγα χρόνια, υπηρετούσαν το δόγμα: «Στους δρόμους βγαίνουμε για να περπατήσουμε ή να διαδηλώσουμε. Όχι για να παρελάσουμε».

Επειδή μάλλον υπάρχει προφανής απειρία σε θέματα εθιμοτυπίας στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας και μας θυμίζουν τη λαϊκή έκφραση: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για τα εξής:

1. Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και την κατάρτιση του προγράμματος για τις Εθνικές Γιορτές (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου) στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση των εκδηλώσεων στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων και για τις Εθνικές Γιορτές Τοπικής Σημασίας όπως είναι η 18η Οκτωβρίου. Ο Δήμος Έδεσσας προκειμένου να δώσει την πρέπουσα σημασία του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον Τουρκικό Ζυγό και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συμπληρωματικά, κάθε χρόνο με επιστολή του ζητά από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης τον ορισμό Εκπροσώπου της για την ημέρα εκείνη. Θυμίζουμε ότι εκπροσώπηση της Κυβέρνησης δεν υπήρξε ούτε την 18η Οκτωβρίου 2017 και παρά τη σχετική επιστολή του Δήμου και τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, η Κυβέρνηση δεν όρισε έναν από τους δεκάδες Υπουργούς ή Γενικούς Γραμματείς προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Έδεσσας.

2. Η εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών επετείων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της Βουλής, η οποία αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι υπεύθυνη για τον ορισμό εκπροσώπων της Βουλής και όχι της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τη διάκριση των εξουσιών, όπως ισχύει και λειτουργεί στη Δημοκρατία.

Προς αποφυγή παρανοήσεων, παρακαλούμε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας πριν προβεί σε ανακοινώσεις να ενημερώνεται για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Το βόδι δεν το χάσατε ποτέ,κυκλοφορεί ανάμεσα σας, το καλάμι θα χάσετε και θα χρωστάτε όσα δεν χωρά το μυαλό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφορικά με το βόδι,έχεις απόλυτο δίκιο!

      Διαγραφή
  2. το ότι θα ερχότανε η αριστερά και θα χόρταινα παρελάσεις δεν το περίμενα απο την ωρα που ήρθαν έχουν κάνει τις μεγαλύτερες, καλύτερες ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΕΣ παρελάσεις με διάφορα απο την δεξιά !!! παρελάσεις χωρίς τις φασαρίες που ΟΙ ΙΔΙΟΙ δημιουργούσανε μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη το γραφειο τυπου ισχυριζεται οτι η περιφερεια επελεξε να πσει ο εκπροσωποε της κυβερνησης στην αριδαια. Η ουσια δεν ειναι οι παρελασεις αλλα η επαξιωση της πρωτευουσας της ΠΕ Πελλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό καταλάβατε; Η εκπροσώπηση δεν είναι δυαδική. Ή εδώ ή εκεί, αλλά παντού και σαφώς στην Πρωτεύουσα του Νομού. Και συμφωνούμε ότι η ουσία είναι η απαξίωση. Η ευθύνη όμως, δεν είναι της Περιφέρειας, η οποία όπως πάντα έκανε τη δουλειά της, αλλά αποκλειστικά και μόνο της Κυβέρνησης. Και για μένα προκύπτει ένα ακόμα θέμα, παρακολουθώντας τα πράγματα γενικότερα. Η ταύτιση Κυβέρνησης και κόμματος, που μόνο σε Σοβιετικού τύπου καθεστώτα έχουν υπάρξει τέτοια φαινόμενα. Να ζητάει τα ρέστα το κόμμα, για λογαριασμό της Κυβέρνησης σε θεσμικά ζητήματα, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ!!!!

      Διαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω τα γραφειοκρατικα της εκπροσώπησης αλλά στο ηρώον της Εδεσσας ήμουν από τους ελάχιστους πολίτες που παρακολουθησαν την κατάθεση με βροχή και παρατήρησα ότι ο Δήμαρχος μόλις έφτασε στον χώρο έσκυψε πήρε την πινακίδα ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ κυβέρνησης και την μετέφερε στην άκρη στα χόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ουσία είναι ότι η ΟΜ του συριζα δεν χρειάζεται να ειναι ΜΑΪΔΑΝΟΣ!!! δεν σας το έχει πει κανεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.