Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προφυλακίστηκαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία (βίντεο)


Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Oπως μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαψεύδουν τα περί κατηγοριών για κατασκοπεία, επιβεβαιώνοντας μόνο τη δεύτερη κατηγορία. 

Οι δύο Ελληνες προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά των Ελληνων στρατιωτών τις οποίες δημοσιεύει η ιστοσελίδα Birlik.

«Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία»

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις κατηγορίες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική Δικαιοσύνη μόνο με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για «καλό κλίμα στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ». 

Νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους, κάνοντας λόγο μόνο για παράνομη είσοδο και τονίζοντας ότι το περιστατικό, για το οποίο έγινε στο ΓΕΕΘΑ μεγάλη σύσκεψη με όλη την ηγεσία προέκυψε από λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΑΪΤ
    ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΔΡΕΣ.
    Μια φορά και ένα καιρό, υπήρχε ένα κράτος που οι κάτοικοι του αγαπούσαν την πατρίδα τους, που την έλεγαν Ελλάδα. Πάνω από όλα η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της πατρίδας και των Ελλήνων και σε ατομικό ακόμη επίπεδο
    .
    Υπήρχε και μια νήσος που την έλεγαν Κύπρο και που ήταν γέννημα θρέμμα της Μεγάλης πατρίδας. Στάλισαν από την μητέρα εκατοντάδες παιδιά της σε βοήθεια της αγαπημένης κόρης, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να την αλλαξοπιστήσουν.

    Ήταν ένα παιδί αστυφύλακας που το έστειλα περιπολία στην πράσινη ζώνη που χωρίζει τον Ελληνικό από τον Τούρκικο τομέα της Λευκωσίας. Το άρπαξαν αιχμάλωτο οι Τούρκοι και αμέσως άρχισαν την κακοποίηση του. Το γεγονός μαθεύτηκε γρήγορα στο χωριό της Λάρνακας από το οποίο κατάγετε.

    Σε μία ώρα συνελήφθησαν περί τους είκοσι τούρκους αιχμάλωτοι και εστάλη τούτο το μήνυμα στην άλλη πλευρά.
    Ή ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, Η ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ.
    Το τι έγινε το αφήνω στην κρίση σας. Απλώς σας πληροφορώ ότι δεν σκοτώθηκε κανένας και ο αστυφύλακας επί προεδρίας Κληρίδη διορίστηκε αρχηγός της Αστυνομίας..

    Αυτό είναι το έλασσον από αυτά που συνέβησαν τον καιρό που οι Έλληνες αγαπούσαν την πατρίδα τους και οι ηγήτορες του στρατεύματος είχαν Μουστάκια. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μια ομάδα τεσσάρων Ελλήνων υπονόμευσε με εκρηκτικά τα Τούρκικα πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, και την ίδια ημέρα εκτέλεσε διαταγή αποκόλλησης των εκρηκτικών από τα πλοία;

    ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΤΡΑΒΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΕΥΡΟ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΡΙΑΛ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΣΑΡΒΑΪΒΟΛ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ.
    ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;
    ΤΕΛΙΚΑ Η΄ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ Η΄ ΤΟ 1821 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.