Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενέργειες για φυσικό αέριο στην Έδεσσα

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας συζητήθηκε το θέμα της διασύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο. Φυσικά οι απόψεις του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων ήταν θετικές και ουσιαστικά εξουσιοδότησαν τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής της δυνατότητας.

Στη συνέχεια υπήρξαν επαφές του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας σύνδεσης της πόλης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο. Οι επαφές αυτές επισημοποιήθηκαν με αλληλογραφία, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όνειρο για σύνδεση της πόλης μας με το φυσικό αέριο… δεν είναι θερινής νυκτός!

Μάλλον το αντίθετο, διότι η εταιρία Trans Adriatic Pipeline AG, ο γνωστός σε όλους μας αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, έχει δεσμεύσει ως σημείο τροφοδοσίας της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας το βανοστάσιο που βρίσκεται στο Άσπρο του Δήμου Σκύδρας. Άρα υπάρχει η δυνατότητα τροφοδοσίας της πόλης της Έδεσσας με φυσικό αέριο από τον ΤΑΡ! Αυτή η συνθήκη είναι αναγκαία, αλλά δεν είναι ικανή προκειμένου να γίνει η σύνδεση της πόλης με το φυσικό αέριο.

Αυτό που μένει σύμφωνα με τους επιτελείς της ΔΕΔΑ είναι να γίνει μελέτη κόστους – οφέλους από την οποία θα προκύψουν το μήκος των απαιτούμενων δικτύων που θα κατασκευαστούν, το πλήθος των καταναλωτών που θα συνδεθούν, οι λειτουργικές δαπάνες, οι πηγές χρηματοδότησης, το ύψος της κρατικής ενίσχυσης κ.α.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας ήδη έχουν κάνει την προσέγγιση των χιλιομέτρων των απαιτούμενων αγωγών για τους δρόμους μέσα στην πόλη της Έδεσσας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε σπίτι της πόλης μας να συνδεθεί με το φυσικό αέριο. Τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων έχουν ήδη αποσταλεί στους υπευθύνους της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ και αναμένονται τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Γιάννου γίνονται παράλληλες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν αφενός η μελέτη κόστους – οφέλους και αφετέρου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση του εγχειρήματος, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος.

Ο κ. Γιάννου μας δήλωσε σχετικά «Γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια, προκειμένου η πόλη της Έδεσσας να συνδεθεί με το φυσικό αέριο μέσω του ΤΑΡ. Πρόκειται για έναν στόχο που θα βελτιώσει κατά πολύ την οικονομική

κατάσταση των δημοτών, αλλά θα δώσει και νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στους επαγγελματίες της πόλης μας.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για θριαμβολογίες, αλλά θεωρώ ότι έχουμε βρει ευήκοα ώτα στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. και ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα έχει θετικά αποτελέσματα. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα και να στέλνουμε ότι στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μελετητικής προσέγγισης του εγχειρήματος και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας που στηρίζουν άμεσα και αποτελεσματικά την προσπάθεια που γίνεται.

Αν πάνε όλα καλά και σύμφωνα με όσα έχουμε συζητήσει σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του ΤΑΡ και το χρόνο που απαιτείται για να κατασκευαστούν τα δίκτυα, ελπίζω ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια η Έδεσσα θα μπορέσει να συνδεθεί με το φυσικό αέριο!

Αυτή η εξέλιξη θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο αναπτυξιακό έργο και θα δώσει άλλη πνοή στην πόλη».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας 


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ........
  ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ.............
  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.............
  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ......
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΤΑΡ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΔΕΠΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Η΄ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

  ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.

  ΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εδω παίζεται ενα παιχνίδι παραπλάνησης .υπάρχει ανακοίνωση του πρωην βουλευτή Γιουματζιδη που λέει οτι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Έδεσσα. αυτοί μας παραμυθιάζουν οτι με ενέργειες τους θα έρθει .όχι άλλο ψέμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το γραφειο τυπου παρακολουθει τα δημοτικα συμβουλια; Στο δσ που συζητηθηκε το θεμα ο κ. Μουρατογλου δηλωσε οτι ο προγραμματισμος για την Εδεσσα ειναι στην τριτη φαση επεκτασης δηλαδη μετα δεκα χρονια κσι βλεπουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Γιάννου έχει πιάσει πάτο και προσπαθεί με επικοινωνιακά παιχνίδια να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Όλοι όμως γνωρίζουν το 'τεράστιο' πολιτικό μέγεθός του και ήδη τον έχουν κάνει στην άκρη. Έμεινε μόνος του με τον ψηλό. Υπάρχουν πρόσωπα του συνδυασμού του που κάνουν επαφές με άλλα υποψήφια πρόσωπα. Γιάννου είσαι παρελθόν στον Δήμο. Έμεινες πάντα στην σκιά του Μουράτογλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…