Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Φλόγα έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο (βίντεο)


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Πέλλας το βράδυ

Με μια ιδιαίτερα συγκινητική και λαμπρή εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Πέλλας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας: Η τελετή αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σήμερα (Σάββατο) στις 11.30 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση άρχισε στις 11:00 με την υποδοχή των πολιτών και των επισήμων. Στις 11.30 έγινε με λαμπρότητα το άναμμα του βωμού από τoν αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Κωνσταντίνο Λεωνίδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκου, τoυ Αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Νίκου Παπά και του υπευθύνου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα αμέσως μετά, πλαισιώθηκε μουσικά από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν ένα ντουέτο κιθάρας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Β. Μπεζεβέγκη, το οργανικό σύνολο του Ωδείου με μαέστρο τον κ. Π. Ρίστα και η παιδική- νεανική χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Ν. Παυλίδου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μελωδίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, του οποίου επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η διευθύντρια του Ωδείου κ. Μ. Κυπραίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας.

Λίγο αργότερα έγινε η παράδοση της Φλόγας στους Λαμπαδηδρόμους και ακολούθησε λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα με συνοδούς λαμπαδηδρόμων μαθητές της Πέλλας, με διέλευση από το Αρχαιολογικό Μουσείο και υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου. Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε μέχρι τον τελικό προορισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα του Μαραθωνίου πέρασε διαδοχικά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, την κεντρική πλατεία Πέλλας, την κεντρική πλατεία Χαλκηδόνας, κ.λ.π. φθάνοντας σταδιακά και μετά από πολλούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει αναμμένη μέχρι τον τερματισμό όλων των δρομέων, το μεσημέρι της Κυριακής.
teletiafisaf


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.