Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκύδρα: Άστραψαν τα «Χαμόγελα των Παιδιών» (φωτο)


Το κινητό ιατρείο Ιπποκράτης του «Χαμόγελου του Παιδιού», σε συνεργασία με εθελοντές Ιατρούς και Οδοντιάτρους των αντίστοιχων Συλλόγων της Πέλλας, βρέθηκε αυτή τη φορά στην Πόλη της Σκύδρας. Είχε προηγηθεί η εξέταση των λιλιπούτιων φίλων μας του Δήμου Πέλλας κατά το διάστημα 23-27/10/2017 ενώ το ραντεβού με τα παιδιά του Δήμου Σκύδρας δόθηκε για την Δευτέρα 12 έως και την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 έξω από το Δημαρχείο της πόλης, κατά τις ώρες 08.30΄ έως 16.30΄ 

Όπως μας τόνισαν οι παριστάμενοι γιατροί Τζουλάκης Χρήστος παιδίατρος και Χατζηβασιλειάδης Ιορδάνης οφθαλμίατρος από την Έδεσσα, όπως και οι οδοντίατροι Χατζηιωαννίδης Νικόλαος από τη Σκύδρα και Ταγλαρίδου Σεβαστή από την Έδεσσα, η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι το άπαν στην ιατρική και οδοντιατρική επιστήμη, σχετιζόμενη άμεσα με το μέλλον του ανθρώπινου γένους και την ποιότητα ζωής του και την υποχρέωσή μας να «επενδύσουμε» σε αυτήν.  

Συγκεκριμένα η οδοντίατρος Σεβαστή Ταγλαρίδου μας είπε: «…..Πίσω από ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο κρύβεται μια σωστή στοματική υγιεινή, η οποία οφείλετε κατά κύριο λόγο στην πρόληψη…».

Τα παριστάμενα στελέχη του «Χαμόγελου του Παιδιού» Απόστολος Τζουμαλάκης Κοινωνικός Λειτουργός και Παναγιώτης Κουμουλίδης Οδηγός – Βοηθός μας ξενάγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του κινητού Ιατρείου και μας εξήγησαν την αποστολή του Εθελοντικού αυτού Οργανισμού αφιερωμένου στα παιδιά. Όπως μας δήλωσαν, σήμερα τρίτη μέρα του προγράμματος, είχαν ήδη εξεταστεί πάνω από 200 παιδιά του Δήμου και των δημοτικών διαμερισμάτων του. 

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους Αντιδημάρχους Μέγας Μιχαήλ και Μάγδα Παπαδοπούλου τόσο για τη σύλληψη της ιδέας όσο και για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, όπως φυσικά και την ίδια την Δήμαρχο Ιγνατιάδου Αικατερίνη, καθόσον έμπρακτα απέδειξαν ότι βρίσκονται δίπλα στα νέα παιδιά και την χειμαζόμενη ελλαδική οικογένεια, σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, αυτού της υγείας.

Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε και τις ευχαριστίες μας στους δύο Συλλόγους και τα μέλη τους γιατρούς και οδοντιάτρους που αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους μικρούς φίλους μας. Ήμαστε βέβαιοι ότι και οι άλλοι δύο Δήμοι σύντομα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Δημάρχων Πέλλας και Σκύδρας       
  
Οι φωτογραφίες από τη σημερινή επίσκεψή μας:
skixp


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.