Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ήλθον είδον και απήλθον»! - Με μυστικότητα η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού σε Πέλλα και Έδεσσα


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Πέλλα και στην Έδεσσα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία -προφανώς- έκανε την επίσκεψή της αυτή στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κ. Μακεδονίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η Υπουργός επισκέφθηκε στις 10.30 το πρωί την Πέλλα και ξεναγήθηκε στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Νίκο Παππά και στη συνέχεια μετέβη στην Έδεσσα. Εκεί βρέθηκε στον χώρο του συλλόγου «Μ. Αλέξανδρος» (η αίθουσα του οποίου ανακαινίζεται) και στην παραδοσιακή συνοικία «Βαρόσι». Λίγο αργότερα αναχώρησε για την Βεργίνα.

Το περίεργο και αυτό που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε όλους τους τοπικούς φορείς είναι το γεγονός ότι η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την Πέλλα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα στους Δήμους Πέλλας και Έδεσσας όπου επέλεξε να επισκεφθεί.

Η επιλογή αυτή της κας Κονιόρδου να κρατήσει σε μυστικότητα την επίσκεψή της στον ιστορικό χώρο της Πέλλας και στην πρωτεύουσα του νομού μας, την Έδεσσα, χαρακτηρίστηκε από τους τοπικούς φορείς τουλάχιστον «άκομψη» και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Όταν μάλιστα η επιλογή να μην ενημερωθεί κανένας φορέας (Δήμοι, τοπικά Μ.Μ.Ε. πολιτιστικοί φορείς, σύλλογοι κ.α.) γίνεται σε αυτή την συγκυρία, με «ανοιχτό» το εθνικό μας ζήτημα, δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή «πολιτικό ατόπημα».

Στην Π.Ε. Πέλλας εκκρεμούν σοβαρότατα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Λυδίας Κονιόρδου: Αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας να ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας από την UNESCO και η πρόσφατη ένταξη στο Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας της ανασκαφής στο Ανάκτορο της Πέλλας με προϋπολογισμό 900.000,00 €.

Να μπει στον χάρτη των ανασκαφών σταδιακά και ο αρχαιολογικός χώρος στον Λόγγο της Έδεσσας μετά από 45 χρόνια χωρίς καμιά ανασκαφή.

Να προωθηθεί η έγκριση από το Κ.Α.Σ. της μελέτης που έχει εκπονηθεί για το Κάστρο της Χρυσής από τον Δήμο Αλμωπίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί της, ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ζήτησε από την Υπουργό να επισκεφτεί άμεσα την Πέλλα. Η Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση.

«Η επίσκεψη της θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας», μας ενημέρωνε ο βουλευτής...

Μόνο που ούτε οργάνωση υπήρξε, ούτε ενημέρωση.

Δυστυχώς μας εξέπληξε αρνητικά η -κατά τα άλλα- αξιόλογη και συμπαθέστατη Λυδία Κονιόρδου, η οποία τις προηγούμενες επισκέψεις της στην Π.Ε. Πέλλα τις οργάνωνε πολύ καλύτερα με την ιδιότητα όμως της ηθοποιού…

(Σ.σ. Οι φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του αρχαιολόγου Ν. Παππά στο fb, από όπου και πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη της Υπουργού στην Πέλλα).






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Οι φιέστες είναι για άλλους, που μόνο για τέτοιες ζούνε. Αυτοί τουλάχιστον δουλεύουν χωρίς φρού-φρού και αρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και που είσαι ακόμα...... ήλθε στον νόμο να δούμε τη μπορούμε ακόμα να πουλήσουμε........ όνομα ιστορία και εμάς μαζί μην σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βγάλει ο Γιαννου ο Μπινος και η Ιγνατιαδου φωτο, γιατί ρε υπουργέ τους το χάλασες, δεν τους είδες με τον Τσιπρα μια φωτο αξονική για οδοντιατρο, να κατι δοντια. Ιγνατιαδου το εχασες και εσυ το δοντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.