Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στη Γουμένισσα προσευχήθηκαν για τον Υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη


Η Γουμένισσα προσευχήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου για την σύντομη επιστροφή και τη λήξη της περιπέτειας του Γουμενισσιανού στην καταγωγή Υπολοχαγό Μηχανικού Άγγελου Μητρετώδη που συνελήφθη από τουρκική περίπολο στην Έβρο και κρατείται στις τουρκικές φυλακές.

Πρόκειται για τον έναν από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς  που συνελήφθησαν - ο δεύτερος είναι ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κούκλατζης-εντός του τουρκικού εδάφους  την Πέμπτη 1 Μαρτίου και λόγω της κακοακαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Ο Άγγελος Μητρετώδης είναι παιδί του Γουμενισσιανού Νικόλαου Μητρετώδη, μαθηματικού και αστυνομικού που έκανε καριέρα στην αστυνομία φτάνοντας μέχρι το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Η οικογένεια ζει στην Καστοριά, αλλά συχνά ο πατέρας επισκέπτεται την γενέθλια Γουμένισσα όπου εξάλλου έζησε μέχρι και την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο.  
Η σύλληψη και η κράτηση του Άγγελου Μητρετώδη προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση αφού πρόκειται για μια πολύ καλή οικογένεια, πασίγνωστη στην κοινωνία της Γουμένισσας.
Μάλιστα, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων που τελέστηκαν στο μοναστήρι της Παναγιάς για την επέτειο της επανεύρεσης της Εικόνας της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος ανέπεμψε δέηση υπέρ της σύντομης επιστροφής στην Πατρίδα και  τη λήξη της περιπέτειας του Άγγελου, ενώ και κατά την περιφορά της Εικόνας της Παναγίας  ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος παρέκαμψε από τη συνήθη διαδρομή και ανέπεμψε και δεύτερη δέηση εντός του μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου. 

Πηγή: eidisis.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.