Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με τη διπλή ιδιότητα της Δημάρχου Σκύδρας και της γυναίκας θέλω να εκφράσω και να κοινοποιήσω ορισμένες μου σκέψεις επί του θέματος με σκοπό μέσα από την επικαιρότητα και τη διαβούλευση για τα δικαιώματα της γυναίκας να ενισχυθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω ο αγώνας και η προσπάθεια για την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, λοιπόν, ας μην είναι μια απλή, τυπική υπενθύμιση στο καλεντάρι των Παγκόσμιων και Διεθνών Ημερών. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, αλλά να είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους συνανθρώπους μας που ενδιαφέρονται για την προαγωγή και για τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας μας.

Η γυναίκα, σήμερα, δεν μπορεί να είναι το άγημα ή το όχημα ενός άκρατου φεμινισμού ή ενός ανδροκρατούμενου αυταρχικού κατεστημένου αλλά το ισότιμο μέλος μιας δίκαιης και ισορροπημένης κοινωνίας που λειτουργεί και συμπεριφέρεται χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις αλλά με βάση τις οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες και τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα της ελευθερίας, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού.

Η γυναίκα είναι μια ανθρώπινη οντότητα, μια αυτοτελής κι αυτόφωτη προσωπικότητα. Κι ενώ έτσι την αντιμετωπίζουν οι νόμοι της Πολιτείας, εντούτοις, η συμπεριφορά, η νοοτροπία και οι αντιλήψεις συνανθρώπων μας βραδύνουν ή αντιστέκονται να προσαρμοστούν ή ν΄αλλάξουν.

Κανείς, βεβαίως, δεν μπορεί να παραβλέψει τις βιολογικές διαφορές, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των φύλων. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει ότι η κοινωνία μας θα λειτουργεί με τους ενστικτώδεις νόμους της φυσικής επιλογής και τη δύναμη του ισχυρότερου.

Η γυναίκα έχει αποδείξει κι έχει κερδίσει με τον αγώνα, την προσπάθεια, τις ικανότητές της, άρα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέσα από τους πολυάσχολους και πολύπαθους ρόλους της, τ΄αντίστοιχα δικαιώματα του ισότιμου μέλους.

Η γυναίκα δεν επιδιώκει και δεν ζητεί ούτε τη χάρη, ούτε το «καπέλωμα» της σχέσης, ούτε την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά της κοινωνίας.

Ζητάει δικαιωματικά αυτό που υποχρεούται να της παράσχει κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία, δηλαδή την ισότητα και το σεβασμό.

Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος ΣκύδραςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…