Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα για διαμαρτυρία στο Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ψεύτικες υποσχέσεις και σκληρά μέτρα για το λαό
Δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο

Ευλογώντας τα γένια τους στα τοπικά ΜΜΕ κυβέρνηση και τοπικοί φορείς του νομού μας που συμμετείχαν στην προετοιμασία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους και το λαό ότι μοναδικός τους στόχος είναι η δική μας ευημερία, ότι κόπτονται για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση κινητοποιεί και στο νομό μας το μηχανισμό της, βουλευτές, τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες, τους δικούς της ανθρώπους στο κίνημα, τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με πρωτοπόρα την πρόεδρο του. Στήνει έτσι μια ακόμα φιέστα της, ένα ακόμη “αναπτυξιακό συνέδριο” για να μοιράσει τις γνωστές ψευδαισθήσεις περί “δίκαιης ανάπτυξης”.

Την ανάπτυξη τους όμως οι εργαζόμενοι τη ζουν στο πετσί τους. Με μείωση των συντάξεων έως και 35%, με διατήρηση των κατώτερων μισθών στα 586 και 511 ευρώ μεικτά, με την διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Με τους ανελέητους φόρους και τα χαράτσια, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, με ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές χωρίς τέλος.

Χόρτασαν “ανάπτυξη” οι εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδης), οι απολυμένοι της Ελληνικής Υφαντουργίας, οι εργαζόμενοι που λιποθυμούσαν όλο το καλοκαίρι στα κάτεργα των κονσερβάδικων για μεροκάματο “ψίχουλα”. Να προσκυνούν την “ανάπτυξη” τους ζητούν όλοι αυτοί από τους υπαλλήλους στα εμπορομάγαζα, που στο βωμό αυτής της ανάπτυξης τους ζητήθηκε να χαρίσουν ακόμα και την αργία της Κυριακής, χωρίς πλέον να έχουν δικαίωμα για ξεκούραση, δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο. Αυτή την ανάπτυξη γεύονται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που “απολαμβάνουν” συνεχείς μειώσεις μισθών, “αξιολόγηση” ,κινητικότητα και περιστολή δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία που παλεύουν απέναντι σε ένα σύστημα απληρωσιάς και απολύσεων, με εξοντωτικά ωράρια και τρομερές ελλείψεις σε υλικά και εγκαταστάσεις.

Ταυτόχρονα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες συμπιέζονται από τις μεγάλες επιχειρήσεις, συνεχίζουν να τσακίζονται από τη φοροληστεία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα στόχος είναι και να πεταχτούν έξω από την αγορά. Για τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους η “δίκαιη” ανάπτυξη φέρνει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα και λιγότερες ενισχύσεις, τους ζητάει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για τα ακριβά γεωργικά εφόδια και μηχανήματα την ίδια στιγμή που φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια γίνονται ακόμα πιο τσουχτερά.

Η εμπειρία από τη μεγάλη επένδυση κατασκευής του TAP (αγωγού φυσικού αερίου), όπως την χαρακτήρισαν, άφησε απολυμένους εργάτες και στην περιοχή μας. Αποδεικνύει περίτρανα πως οι 1500 θέσεις εργασίας στον TAP, για το σύνολο του έργου, είναι με πετσοκομμένα δικαιώματα, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες. Και βέβαια, είναι προκλητικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μιας ολόκληρης περιοχής που θα περνάει αγωγός με φυσικό αέριο δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτή την ενέργεια.

Ο κατάλογος των ζωντανών παραδειγμάτων του τι σημαίνει η δική τους ανάπτυξη είναι ατέλειωτος. Επιβεβαιώνει απόλυτα ότι η δική τους ανάπτυξη τσακίζει τις δικές μας ζωές.

Τα μεγάλα τους λόγια καταρρέουν μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. Γιατί πρώτη θέση και σε αυτή την κυβερνητική φιέστα θα έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες που πήραν ζεστό χρήμα από προγράμματα και νόμους, τοπικοί παράγοντες που βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση και άλλοι φορείς που ελπίζουν να επωφεληθούν κάποια ψίχουλα από το μεγάλο φαγοπότι με ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Μιλάνε για νέες θέσεις, που θα μειώσουν το τραγικό ποσοστό ανεργίας στο νομό, την ίδια ώρα που προετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα οξύνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο προχωράει σε μειώσεις μισθών εκβιάζοντας με απολύσεις ή απολύοντας εργαζόμενους και προσλαμβάνοντας στη θέση τους άλλους με τον κατώτερο μισθό, 4ωρίτες με 300 ευρώ.

Πετάνε το τυράκι των μεγάλων έργων την ίδια στιγμή που έργα υποδομών παραδίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο και θα τα πληρώσει ο λαός διπλά μέσα από τη φορολογία και τη χρήση τους.

Θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα.

Παρουσιάζονται ως “η αριστερά που κατέκτησε τη συνεργασία και την δημοκρατική διαβούλευση” αυτοί που έχουν κάνει καθημερινότητα την καταστολή στους χώρους δουλειάς, που καταδικάζουν σε φυλάκιση και σέρνουν σε δίκες αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου, όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Θέλουν ο εργαζόμενος που γονατίζει από την ανελέητη αντεργατική επίθεση κεφαλαίου και κυβερνήσεων , να πιστέψει πως είναι “δίκαιο” να συνηθίσει να έχει μειωμένες απαιτήσεις, να ζει μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς την κάλυψη των αναγκών του σε μια περίοδο που η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας του δίνει τεράστια εφόδια.

Στον ελληνικό λαό κοστίζει ακριβά η “εμπιστοσύνη” στις αγορές και στους επενδυτές, που έχουν κάθε λόγο να χαιρετίζουν την κυβέρνηση, αφού αυτή υλοποιεί και με το παραπάνω όλες τις αντιλαϊκές απαιτήσεις τους. Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους της περιοχής μας, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμία εμπιστοσύνη στους τοπικούς φορείς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής στην περιοχή μας. Καμία ανοχή σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ ακόμα. Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια.

Τώρα χρειάζεται να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην επιτρέψουμε να τσακίσουν το παρόν και το μέλλον μας με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους. Τα συμφέροντα μας δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα δικά τους. Απαντάμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ανθρώπων της στην περιοχή μας, που με αυτό το συνέδριο προωθούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου στην Κεντρική Μακεδονία. Απέναντι στις δικές τους συζητήσεις και προετοιμασίες, εμείς συζητάμε και οργανώνουμε την πάλη μας, μέσα από συσκέψεις, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις.

Όλοι στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη Τετάρτη 28 Μάρτη 6 μ.μ. στην Πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης)

Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών

Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.)

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών

Επικοινωνία: 6936116086

Η 20η Μάρτη ήταν μέρα πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δυνάμεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κατεύθυνση και στόχος της εργατικής τάξης μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να είναι μόνο η οργανωμένη πάλη. Για σωματεία μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά.

Στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για τη συνέχιση των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών. Ξεγυμνώθηκε για ακόμα μια φορά ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και στο νομό μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει εδώ και τώρα προς συζήτηση στην Βουλή, την πρόταση νόμου που κατέθεσαν 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις και προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), την εφαρμογή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, την κατάργηση του διαχωρισμού του μισθού των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Δεν είχαμε, ούτε έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της σημερινής ΓΣΕΕ αλλά και για μία σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, που είναι το πιστό σκυλί των αφεντικών.


Προχωράμε αποφασιστικά. Οι ταξικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο χωρίς ενημέρωση. Για να σπάσει ο φόβος, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και η τρομοκρατία, για να γίνει δική μας υπόθεση το δικό μας δίκιο. Ήρθε η δική μας ώρα, η ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Ποια ΅επιτροπή αγώνα στο σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων΅ ? ποιος σας νομιμοποιεί να υπογράφεται με τον τίτλο ενός σωματείου στο οποίο δεν έχετε εκλεγεί σε κανένα όργανο του -όταν μάλιστα στις τελευταίες αρχαιρεσίες που συμμετείχατε πήρατε μόλις 2 ψήφους όσοι και οι υποψήφιοι σας σε σύνολο 172 ψηφισάντων ? . δεν αποτελείτε ούτε καν μειοψηφία !
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΔΡΟΜΟς ΤΗς ΟΡΓΑΝΩΣΗς , ΤΗς ΑΝΤΙΣΤΑΣΗς ΚΑΙ ΤΗς ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΗς ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! και τον δρομο αυτο τον βαδιζουμε ΚΟΝΤΡΑ στη λογικη του ΠΑΜΕ , ΜΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ που βολευει τις δυναμεις του συστηματος αφου ΔΙΑΣΠΑ το εργατικο κινημα και δεν τολμα με συγκρουστει με την αντιδαστθκη αυτη πολιτικη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…