Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Επίκειται τις προσεχείς ημέρες η υπογραφή της ΚΥΑ έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του Φράγματος του Αλμωπαίου


Συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη και Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ για το θέμα αυτό

Επίκειται τις προσεχείς ημέρες η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου του Φράγματος Αλμωπαίου, καθώς ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι σχετικές διαδικασίες γνωμοδοτήσεων και εγκρίσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Πράξη Χαρακτηρισμού Δ/νσης Δασών, Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, κ.λπ.).

Με την έκδοση της ΑΕΠΟ ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την πλήρη ωρίμανση του σημαντικού αυτού έργου για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, δηλαδή την εκπόνηση των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης, η οποία με βάση και το συμβατικό χρονοδιάγραμμα της σύμβασης της μελέτης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 8-10 μηνών.

Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χαράλαμπο Κασίμη, ο οποίος την ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα σταλεί το θεσμικό πλαίσιο για την πρόκληση των εγγειοβελτιωτικών έργων, όπου μπορεί να δρομολογηθεί η ένταξη του έργου, μετά την πλήρη μελετητική ωρίμανση αυτού.

Το φράγμα του Αλμωπαίου είναι ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο προβλέπει την κατασκευή φράγματος σε θέση του ποταμού Αλμωπαίου, πλησίον του οικισμού της Καλής, με ύψος στέψης 61 m και ωφέλιμης χωρητικότητας ταμιευτήρα 35,5 εκατ. m3, μέσω του οποίου προβλέπεται η άρδευση 120.440 στρεμμάτων γεωργικών εκτάσεων της πεδιάδας της Γιαννιτσών, καθώς και η ενίσχυση της οικολογικής παροχής της περιφερειακής τάφρου της Πέλλας. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου (φράγμα, συνοδά έργα, αγωγοί μεταφοράς και αρδευτικά δίκτυα) ανέρχεται στο ποσό των 118.000.000, πλέον ΦΠΑ.

Η κ. Τζάκρη, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και αξία του έργου αυτού για την περιοχή και το Ν. Πέλλας, παρακολουθεί εξαρχής την εξέλιξή του, βοηθώντας και παρεμβαίνοντας με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης, εξεύρεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης αυτού.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Να αγιάσουν τα κόκκαλα σου Καρασμάνη. θα γραφεί το όνομά του με χρυσά γράμματα για το φράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.