Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου στην Ισπανία (φωτο)

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus ΚΑ1, Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, το Δημοτικό Σχολείο Μεσημερίου Έδεσσας συμμετείχε με δύο εκπαιδευτικούς, σε ένα ακόμη κύκλο μαθημάτων στην πόλη Μάλαγα της Ανδαλουσίας στην Ισπανία.

Ο κύκλος μαθημάτων, με τίτλο: “Structured Educational Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in Spain”, που συνδύασε αποτελεσματικά παιδαγωγικές επισκέψεις σε σχολεία / ινστιτούτα, εργαστήρια και σεμινάρια, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μάλαγα από τις 4-10 Μαρτίου 2018.

Στον κύκλο μαθημάτων συμμετείχαν ακόμη 20 εκπαιδευτικοί από 6 ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν με εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων της Ισπανίας, να ανακαλύψουν εκπαιδευτικά ιδρύματα σε διάφορους τομείς της δημόσιας εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, επαγγελματική κ.λπ.), να ζήσουν μια ισχυρή και μοναδική σχολική κουλτούρα, να δημιουργήσουν δίκτυα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν αξιόπιστες εταιρικές σχέσεις που θα οδηγήσουν σε πιθανά σχέδια βασικής δράσης ΚΑ2.

Το διοργανωτικό ίδρυμα του κύκλου μαθημάτων "English Matters", επέλεξε για την παρακολούθηση, έναν αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σχετιζόταν με το εκπαιδευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να επωφεληθούν καλύτερα από μια ευρύτερη επιλογή καλών πρακτικών διδασκαλίας. Το μοντέλο αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικό τόσο για τους επισκέπτες εκπαιδευτικούς όσο και για τα ιδρύματα που επισκέφθηκαν. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την εμπειρία έλαβαν το μέγιστο όφελος από αυτό έτσι ώστε να στηριχθεί η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση μέσα από ένα αίσθημα κοινότητας.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια τελικά βοήθησαν τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν καλύτερα τη μάθησή τους σε ένα φιλικό φόρουμ συζήτησης και ανταλλαγής σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της Ανδαλουσίας της Ισπανίας όπως επίσης και σε εκπαιδευτικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
meisp


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…