Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ημερίδα ποίησης στο Γυμνάσιο Καλής (φωτο)



Το Γυμνάσιο Καλής στα πλαίσια των δράσεων για την Ημέρα της Ποίησης και των Πολιτιστικών Προγραμμάτων και σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κα Δανιηλίδου Ευγενία οργάνωσε και πραγματοποίησε Ημερίδα για την Ποίηση, την Τρίτη 27-3-2018 με γενικό τίτλο: «Απλώνοντας Στίχους στους Τοίχους του Σχολείου μας» (ενταγμένη στο ωρολόγιο πρόγραμμα ως μέρος της σχολικής ζωής.)

Οι μαθητές κάθε τάξης αξιοποίησαν σχολικά βιβλία και διαδικτυακά μέσα προκειμένου να γνωρίσουν και να μεταδώσουν τη μαγεία και το λυρισμό των στίχων. Την ποίηση αγκάλιασε η μουσική, μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε με νότες.

Οι μαθητές διάβασαν ποιήματα Ελλήνων δημιουργών καθώς και δικές τους ποιητικές γραφές. Ανάμεσά τους και ο μαθητής Θεόφιλος Δημητριάδης, ο πρόσφατα βραβευμένος σε διαγωνισμό αγγλικού στίχου.

Καλεσμένη της Ημερίδας η ποιήτρια κα Σταυρούλα Γάτσου μίλησε με θέμα: «Η ποίηση στο Δρόμο, οι Ποιητές στα Σχολεία».

Η ευγενική αυτή συνάντηση μικρών και μεγάλων έφερε σε επικοινωνία την ποιητική διάσταση με την εικαστική τέχνη σε χειροτεχνικούς ¨Σελιδοδείκτες¨ που μοιράστηκαν σε μαθητές και καλεσμένους.

Το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση δημιουργικής γραφής από μαθητές, την κα Σταυρούλα Γάτσου και καθηγήτριες του Σχολείου μας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.