Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρία χρόνια μιας εμβληματικής δίκης - Εκδήλωση στα Γιαννιτσά


Το Σεπτέμβριο του 2013, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνελήφθησαν η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς και δεκάδες στελέχη και μέλη της, τα οποία εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνονται στην τεράστια δικογραφία που σχηματίστηκε. Έπειτα από μια μακρά ανακριτική διαδικασία, που κράτησε εννέα μήνες, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με αμετάκλητο βούλευμά του την παραπομπή σε δίκη 69 προσώπων, μεταξύ των οποίων σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή αναδείχθηκε στις εκλογές του 2012, με τη βαριά κατηγορία της συγκρότησης - ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα).

Στις 20 Απριλίου 2015 άρχισε μια από τις σημαντικότερες δίκες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μαζί με το αδίκημα του άρθρου 187 Π.Κ.συνεκδικάζονται τρία ακόμα κακουργήματα: η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του ΑμπουζίντΕμπάρακ (Αιγύπτιοι ψαράδες) και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ.

Τον Απρίλιο του 2018 συμπληρώνονται τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν εκτεθεί πλήθος στοιχείων και μαρτυριών για τη δράση των διωκόμενων ηγετών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Παρά τη σπουδαιότητά της όμως, η δίκη δεν έχει προκαλέσει το ανάλογο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, τα οποία την καλύπτουν ανεπαρκώς, με αποτέλεσμα την ελλιπή ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την εξέλιξή της, πράγμα εξ άλλου που αποτελεί και επιδίωξη της Χρυσής Αυγής.

Επειδή πιστεύουμε πως:

α) η Χ.Α. και η δράση της πρέπει να παραμείνουν στο φώς καινα δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τις εγκληματικές ενέργειές της (μην παραβλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και πάλι τα περιστατικά ακροδεξιάς και ρατσιστικής βίας),

β) η δίκη της Χ.Α. πρέπει να έχει τη δημοσιότητα που της αξίζει, ώστε κάθε πολίτης να έχει αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα,

γ) μόνο μια καλά ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινή γνώμη μπορεί να αναπτύξει ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στην εξάπλωση του ρατσισμού, του φασισμού και του νεοναζισμού,

δ) η δίκη μάς αφορά όλες/ους, καθώς η έκβασή της θα αποτελέσει σταθμό στα πολιτικά πράγματα του τόπου και θα κρίνει την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα,
γι’ αυτό διοργανώνουμε εκδήλωση στις 11 Μαρτίου 2018, ώρα 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»
και ομιλητή τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη εκδήλωση θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε:

-τι έχουν καταθέσει σημαντικοί μάρτυρες για τη δράση της Χ.Α.
- τι δείχνουν τα στοιχεία της δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση
- πώς έχει εξελιχθεί η δίκη μέχρι τώρα στις αίθουσες που διεξάγεται
- τη σημασία της δίκης για τη δημοκρατία.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. "Οι Μύθοι του Αισώπου" προσεχώς στα Γιαννιτσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο όλα τα άλλα προβλήματα τα λύσατε εκεί στα Γιαννιτσά ακόμα αυτό έμεινε να λύσετε αφού λύσετε και αυτό μετά να ασχοληθείτε και με τα παλικάρια του Ρουβίκωνα και τους αναρχικούς αφού είστε δημοκράτες όπως λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ ΄80 ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.
    ΟΤΑΝ ΕΤΡΕΧΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ, ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ;
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ;
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ;
    ΓΙΑ
    ΓΙΑ
    ΓΙΑ
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑΙ. ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ.
    ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γεμισει το σπιτι σου οχιες δεν ασχολεισαι με το χρηματιστηριο ουτε τη ζιμενς κοιτας να τις εξαφανισεις μην σου δαγκωσουν το παιδι.

      Διαγραφή
    2. Οι οχιές ήδη μπήκαν από το 1974 και μετά και σας δαγκώνουν κάθε μέρα ...

      Διαγραφή
    3. 12.17 διωξε τις οχιες εσυ και οταν θα δεις την Ελλαδα μεχρι την Λαμια ξεκινώντας απο Πελοποννησο φυσικα,τοτε να πεις στα τουρκικα-σλαβικα-αλβανικα ααααα ευτυχως φυγανε οι οχιες και δεν μου δαγκωσαν το παιδι.

      Διαγραφή
    4. Οι οχιες που μπηκαν το 74 δαγκωναν οικονομικα. Δεν δαγκωναν ανθρωπινες αρχες και αξιες ουτε ειχαν σημαια τους τη μισαλλοδοξια και το ρατσισμο.

      Διαγραφή
    5. 3:50 Γιατί εσένα σε δάγκωσε κανένας την ανθρώπινη αρχή και την αξία ? Από τέτοιες μπούρδες χορτάσαμε ...

      Διαγραφή
    6. αν ειχες αρχες και αξιες θα καταλαβαινες τι εννοω.

      Διαγραφή
    7. 12.17 οταν εμπαιναν οι γερμανοι το 40 τις κουκουλες τις φορουσατε εσεις. Δυστυχως για εσας η ιστορια ειναι ακομα ζωντανη.

      Διαγραφή
    8. 8.24 δεν εχετε αξιες δεν εχετε ιδανικα...το μονο που σας νοιαζει ειναι να επιβαλλετε την γνωμη σας,οποιος δεν συμφωνει μαζι σας ειναι φασιστας..Ειστε κακοι ανθρωποιστο λεω ειλικρινα,εχετε παρωπιδες και περα απο τα δικα σας δεν βλεπετε τιπιτα αλλο,δεν σας νοιαζει αν πειναει ο λαος,αν ξεπουλιεται η πατρίδα,αν καταστρέφεται η οικογενεια...Το εχετε αποδειξει και στο παρελθον.Μη τυχον και με αποκαλεσεις Χρυσαυγιτη η φασιστα γιατι τοτε θα σταματησω να μιλαω πολιτισμενα και θα δεις αλλες εκφρασεις.Μονο αηδια προκαλειτε.

      Διαγραφή
  4. Ντροπή και όνειδος να υπάρχουν συμπολίτες μας που υπερασπίζονται φασίστες _εγκληματίες και νοητικά ανάπηρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωταει ενα παιδακι τον παππου του:Παππου πεταει ο γάιδαρος;
      Παππους:Μα τι λες βρε παιδακι μου;φυσικα και δεν πεταει.
      Παιδακι:Ααα ενταξει,γιατι το διαβασα στον ριζοσπαστη
      Παππους:Ε τοτε πεταει.

      Διαγραφή
    2. Δημοκράτες η αριστερά τη άλλο θα ακούσουμε

      Διαγραφή
    3. Φασίστες είναι αυτοί οι ψευτοΔημοκράτες μιζαδόροι που πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού

      Διαγραφή
    4. Φοβάστε μην θίξουμε τους υπερπατριώτες της ειρήνης .Αν γίνει πόλεμος θα ψάχνουν μέσο να μην πάνε στα σύνορα.Στα μεγάλα λόγια είναι άπιαστοι.

      Διαγραφή
    5. Βεβαιως και να τους θιξεις 1.46 αλλα οταν κανεις κριτικη θα περιμενεις και να την δεχτεις....Την Χ.Α θα την κρινει η δικαιοσυνη εσας θα σας κρινει η ιστορια και ο λαος...Ο μυθος καταρριπτεται(υης αριστερας).Μην ανησυχεις και θα εχετε την θεση που σας αξιζει στην κοινωνια....Προσεχετε τις πραξεις σας εχετε βεβαρυμένο παρελθον και φορτωνεται και το παρον με λαθη..

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς η υποκρισία όχι απλά περισσεύει σε τούτο δω τον τόπο αλλά γινεται θράσος... διότι αν είχατε και είχαμε θάρρος από την προηγούμενη Πέμπτη όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαμε σκάψει τρύπα έως την Αδριανούπολη για να φέρουμε τα Ελληνόπουλα πίσω...Καμία αντίδραση...αλλά στοχεύουμε όμως σε ημερίδες και συγκεντρώσεις με απόηχο διχασφικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.