Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το πρόβλημα των αγροτών της Ομάδας Παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» (φωτο)


Συνεργασία είχαν σήμερα 21 Μαρτίου 2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για το πρόβλημα των αγροτών της Ομάδας Παραγωγών «Αθηνά».

Η κ. Τζάκρη μετέφερε στον κ. Τσακαλώτο το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει για έναν μεγάλο αριθμό αγροτών της Πέλλας, οι οποίοι υπήρξαν στο παρελθόν σταθερά ή περιστασιακά μέλη της Ομάδας Παραγωγών «Αθηνά» και οι οποίοι έχουν έρθει σήμερα χωρίς δική τους υπαιτιότητα αντιμέτωποι με την δέσμευση των ΑΦΜ τους και την μη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας επειδή εμφανίζονται ως συνυπόχρεοι σε οφειλές προς την Εφορία για φορολογικές παρατυπίες, οι οποίες καταλογίστηκαν στην Ομάδα Παραγωγών «Αθηνά» στην οποία ανήκαν, εξαιτίας των λαθών των υπευθύνων της λογιστικής διαχείρισης της Ομάδας Παραγωγών.
Η κ. Τζάκρη μετέφερε κατά την διάρκεια της σύσκεψης στον κ. Τσακαλώτο ότι το πρόβλημα ανέκυψε όταν η Ομάδα Παραγωγών «Αθηνά» με τροποποίηση του καταστατικού της μετατράπηκε σε αστική εταιρεία και ως εκ τούτου είχε την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης ΦΠΑ για τα προϊόντα που διακινούσε, σε αντίθεση με τις Ομάδες Παραγωγών που δεν είχαν τέτοια υποχρέωση, κάτι το οποίο τα μέλη της δεν γνώριζαν, ενώ σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα τους που διακινούνταν μέσω της «Αθηνάς» απευθύνονταν σε εξαγωγικές εταιρείες που είχαν δικαίωμα έκδοσης δελτίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ, είτε σε βιομηχανίες μεταποίησης συμπύρινου ροδάκινου, οι οποίες είχαν επίσης δικαίωμα έκδοσης δελτίου απαλλαγής ΦΠΑ.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να διερευνήσει την δυνατότητα φορολογικού επανελέγχου για την διακρίβωση του τελικού προορισμού των διακινούμενων μέσω της «Αθηνάς» προϊόντων των μελών της και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που ταλαιπωρεί τους παραγωγούς.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τζάκρη, κάθε τρεις μήνες το γυρνάς κατά πως σε συμφέρει, σανό πουλάς; Εσύ δεν έκανες αναλύσεις μαζί με την Ραχήλ, ότι ΠΡΕΠΕΙ να αποδεχτούμε και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.