Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Σε κλίμα συγκίνησης η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών (φωτο)


Με μεγάλη συμμετοχή (μαθητών κυρίως) πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών, με τίτλο «Δωρεά Ζωής».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, Χρήστο Σμία, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Δήμο Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Η ημερίδα, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό, είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας, Διευθυντή ΕΣΥ, αιματολόγο στην ομάδα μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών του Γ.Π. Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Χρήστο Σμία.

Ξεχωριστοί ήταν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν στο μαθητικό κοινό δύο πρώην ασθενείς με λευχαιμία, η Λαμπρινή Μπαντικούδη και η Ελένη Κίτσου, οι οποίες αναφέρθηκαν στις εμπειρίες που βίωσαν, αλλά και στο γεγονός ότι εξαιτίας της μεταμόσχευσης που έκαναν κέρδισαν την μάχη για τη ζωή.

Να σημειωθεί ότι, όπως ειπώθηκε, στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη, για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών (25 στους 100 θα βρουν συμβατό δότη από την οικογένεια τους, η ζωή όμως των άλλων 75 εξαρτάται από τους εθελοντές δότες).

Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική αλλά απλή διαδικασία και σώζει ανθρώπινες ζωές.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και απηύθυναν χαιρετισμό, η Αντιδήμαρχος Πέλλας Έρη Λούσπα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Τσαντάκη- Ζωγράφου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Μίντζολη -Λαγομάτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στάθης Φουντουκίδης κ.α.
moston


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.