Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γυναικεία υπόθεση ο Δήμος Θεσσαλονίκης; Τα σενάρια για Αχτσιόγλου και Ράπτη...


Μπορεί να αργούν (σχετικό είναι αυτό) οι δημοτικές εκλογές, ωστόσο όμως όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενο άρθρο, ο σχεδιασμός των κομμάτων έχει ήδη αρχίσει για τα καλά σε πολλούς Δήμους και έχουν πέσει ήδη πολλά ονόματα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Οι εκλογές στους δήμους το 2019 αποτελούν, άλλωστε, τις πρώτες προγραμματισμένες κάλπες στη χώρα και είναι ορόσημο για το Μαξίμου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Η απλή αναλογική που σχεδιάζεται -και μάλλον θα εφαρμοστεί και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης- εντάσσεται σε μία συνολικότερη αντίληψη της κυβέρνησης υπέρ των συνεργασιών αλλά και σε μία ευρύτερη στρατηγική συμμαχιών. Κάτι που αποφεύχθηκε στην αναμέτρηση του 2014- λόγω εσωκομματικών ισορροπιών- στερώντας τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ την επικράτηση σε σημαντικούς δήμους και περιφέρειες.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή πάντως αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προορίζει πολύ «βαριά χαρτιά» για τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Σε ότι αφορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης αναμφισβήτητα το «βαρύ χαρτί» για τον ΣΥΡΙΖΑ ακούει στο όνομα Έφη Αχτσιόγλου. Για την 33χρονη συντοπίτισσά μας υπουργό Εργασίας μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για το μέλλον της, αλλά το επικρατέστερο φαίνεται να είναι αυτό της υποψήφιας Δημάρχου σε μεγάλο Δήμο και προφανώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες (χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο Δήμος Αθήνας), αν φυσικά το επιθυμεί και η ίδια.

Άλλωστε, την Έφη Αχτσιόγλου, το πανελλήνιο τη γνώρισε στα πολιτικά πράγματα της συμπρωτεύουσας, όταν υπήρξαν φήμες ότι μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, το 2014, στη… λογική της επιλογής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά, στο «στρατόπεδο» της ΝΔ, χθες υπήρξε μια αξιοσημείωτη -και ίσως καθόλου τυχαία- αναφορά από τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος βλέπει για δήμαρχο Θεσσαλονίκης την ... Έλενα Ράπτη! Κατά την χθεσινή υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Συμβούλιο της Ευρώπης, που εκπροσωπεί η κ. Ράπτη, στην καμπάνια ενάντια στην παιδική κακοποίηση, ο κ. Τζιτζικώστας πέταξε καυτή ατάκα: «Σήμερα υπογράψαμε ένα σύμφωνο συνεργασίας για τη συγκεκριμένη καμπάνια (ενάντια στην παιδική κακοποίηση) μεταξύ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εγώ εκπροσωπώ την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και η κ. Ράπτη σήμερα είναι βουλευτής και εκπροσωπεί το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αύριο όμως η κ. Ράπτη μπορεί να είναι για παράδειγμα δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η συμφωνία παρόλα αυτά μεταξύ της Περιφέρειας και του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνεχίσει να ισχύει».
Σύμφωνα με το voria.gr, η Έλενα Ράπτη μάλλον δεν το περίμενε, αλλά χαμογέλασε μόλις το άκουσε…
Λέτε τελικά η "μάχη" για την Δημαρχία Θεσσαλονίκης να εξελιχθεί σε... γυναικεία υπόθεση;


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.