Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χαμηλοσυνταξιούχοι από το Κιλκίς μετακόμισαν στα Σκόπια


Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής στην Ελλάδα, ανάγκασαν πολλούς εργαζομένους και συνταξιούχους να πακετάρουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και να μετακομίσουν... λίγα χιλιόμετρα έξω από τη χώρα.

Στη Γευγελή των Σκοπίων, την πόλη των 30.000 κατοίκων, που βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, καθημερινά συναντά κανείς Ελληνες που την επέλεξαν για να ζήσουν με τις οικογένειές τους.

Αν και επίσημα δεν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένος ο αριθμός των Ελλήνων που επέλεξαν τη Γευγελή ως νέο τόπο κατοικίας επειδή στην Ελλάδα δεν τα έβγαζαν πέρα, παράγοντες της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς αναφέρουν στη «Δημοκρατία» πως ο αριθμός τους αυξάνεται όσο η κρίση στη χώρα μας συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργο Ιωαννίδη, πολλοί εργαζόμενοι της περιοχής «μένουν στη Γευγελή και πηγαινοέρχονται καθημερινά για δουλειά. Τελειώνουν το ωράριό τους και επιστρέφουν στο σπίτι τους». Ο ίδιος παραδέχεται πως υπάρχουν, εκτός από οικογένειες εργαζομένων, και συνταξιούχοι οι οποίοι με την κουτσουρεμένη σύνταξη που λαμβάνουν στην Ελλάδα εκεί «ζουν σαν βασιλιάδες».

Για πολλούς η Γευγελή θεωρείται «ελληνική περιοχή». Εκτός από τους Ελληνες που μετακόμισαν εκεί, καθημερινά χιλιάδες άλλοι περνούν τα σύνορα για να διασκεδάσουν, να φτιάξουν τα δόντια τους, να βάλουν φτηνή βενζίνη, ακόμα και να αγοράσουν... ψωμί, που πωλείται στη μισή τιμή από ό,τι στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίσθωμα για ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια, μπάνιο και σαλόνι δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ τον μήνα, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Παναγιώτης, συνταξιούχος από το Κιλκίς που πλέον μένει στη Γευγελή, μας εξηγεί: «Λαμβάνω σύνταξη 220 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν ζούσα. Εδώ με τα ίδια λεφτά έχω σπίτι για το οποίο πληρώνω μόλις 70 ευρώ τον μήνα, βενζίνη και το ψυγείο μου γεμάτο».

tilegrafima.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον 12.03 έτσι ακριβώς είναι διώχνουν τους Ελληνες και βάζουν μέσα μέταναστες,το έγκλημα αδέλφια μου είναι πολυ οργανώμενο,πρέπει κάτι να γίνει,πρέπει να βρεθεί ενας αρχηγός Ελληνάρας οχι σκουπίδια και λαμόγια που μας κυβερνάν,η πατρίδα μας είναι η Ελλάδα εδώ πολέμησαν οι παππουδες μας εδώ είναι τα χώματα μας οχι αλλού,ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ,ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ που δεν έχω κοντά Σκόπια η Βουλγαρία τι είμαι...μάλλον ηλίθιος...που διαβάζω και προσπαθώ να μην πείσω τον εαυτό μου ότι ζω σε ένα κράτος υποκρισίας διαφθοράς λαμόγιας από όλους μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα και λίγο το ρολόι.ενα ή δύο παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.