Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμος Νάουσας, οι business με το χασίς και οι μεθοδεύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο»


Ο Δήμος Νάουσας είναι ένας πρωτοπόρος Δήμος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 01.02.2018, πέρασε απόφαση για εκμίσθωση 1000 στρεμμάτων στις τοπικές κοινότητες Επισκοπής και Πολυπλατάνου για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, κάτι το οποίο δε αναφέρεται στην εισήγηση του θέματος, αλλά προέκυψε από την ανάλυση του Δημάρχου.

Στα συνημμένα έγγραφα που υπάρχουν για την εκμίσθωση της έκτασης, υπάρχει το τοπογραφικό από την εταιρία που ενδιαφέρεται να νοικιάσει την έκταση και όχι από την υπηρεσία του Δήμου.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι η εταιρεία που πληρώνει το τοπογραφικό, είναι η ίδια που συμμετείχε σε έκθεση με θέμα την κάνναβη και υπάρχει διαφημιστικό βίντεο (https://www.facebook.com/957348344431550/videos/957349977764720/), στο οποίο δύο μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρει ότι κατέχει 1000 στρέμματα στην περιοχή της Βέροιας στην οποία έχει επενδύσει 1.500.000€.

Αναζητώντας την εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εταιρεία φάντασμα. με ένα τηλέφωνο στο οποίο απαντάει τηλεφωνητής.

Καλό θα ήταν, ο Δήμαρχος Νάουσας να μας απαντήσει:

· Για ποιο λόγο θέλει να μισθώσει 1000 στρέμματα σε εταιρεία που παρήγγειλε μόνη της το τοπογραφικό;

· Πως γνώριζε η εταιρεία από το 2017, την διαθέσιμη δημοτική έκταση και παρήγγειλε τοπογραφικό που επισύναψε ο Δήμαρχος στο ΔΣ, ζητώντας να παρθεί απόφαση για εκμίσθωση της περιοχής;

· Μια εταιρία θέλει να κάνει τέτοια τεράστια επένδυση και δεν έστειλε έναν δικηγόρο ή κάποιον για να δώσει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

· Πως διαφήμιζε η εταιρεία, σε έκθεση λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την διάθεση έκτασης στην περιοχή; Υπήρχαν διαπιστεύσεις από κάποιον ότι θα της δοθούν;

· Για ποιο λόγο δεν έβαλε τις τεχνικές εταιρείες του Δήμου ή έστω εξωτερικό μηχανικό για την εκπόνηση τοπογραφικού.

· Να καταθέσει στοιχεία της εταιρείας αυτής και οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία θα προκύπτουν τα οφέλη για την περιοχή και τους Δημότες.

· Να μας δώσει τις συμβάσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες που θα αγοράζουν την κάνναβη και τις επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν τα οφέλη από την φαρμακευτική χρήση.

· Επίσης, να αναφέρει γιατί δε σέβεται τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων τα οποία αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να μισθωθεί η έκταση για καλλιέργεια κάνναβης.

Εμείς του δίνουμε εκ των προτέρων συγχαρητήρια, τόσο σε αυτόν όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο που ξεπέρασαν ακόμα και την Ολλανδία και την Δανία που δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες και φυσικά για το ότι ανοίγουν νέους δρόμους για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και το μέλλον της νεολαίας, καθώς όσοι γνωρίζουν για τους αγώνες που έχουν δοθεί ενάντια στα ναρκωτικά, γνωρίζουν ότι το πρώτο στάδιο ξεκινάει από την χρήση κάνναβης και μετά περνάει στα επόμενα επίπεδα.

Αντί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να διεκδικεί για τον τόπο και τους πολίτες της χάραξη αγροτικής πολιτικής με βάση τα γεωγραφικά και κλιματικά στοιχεία της περιοχής και να ενισχυθούν τα προϊόντα ΠΟΠ, έχουν επιδοθεί σε παρανομίες βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση που επιθυμεί ξεκάθαρα να μετατρέψει της χώρα σε Κολομβία της Ευρώπης όπου τα ναρκωτικά και η πορνεία ακόμη και η παιδική, θα είναι κυρίαρχα στοιχεία τα επόμενα χρόνια.

Αιδώς.

Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μέτωπο Νίκης




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. κα Μακρη σας περιμενα πιο προοδευτικη ,να ζητατε ομως επιστημονικα δεδομενα για την ωφελεια της φαρμακευτικης κανναβης σε αρρωστους (σκληρυνση κατα πλακας,διαφορων μορφων καρκινοπαθειες) σας δειχνει ανενημερωτη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.