Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη εκπαιδευτικού του Δ.Σ. Μεσημερίου σε σχολείο της Φινλανδίας στα πλαίσια ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus plus KA2 (φωτο)

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑ2, ERASMUS PLUS ΣΤΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ Δ.Σ. METSOKANGAS, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ OULU ΤΗΣ ΛΑΠΩΝΙΑΣ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus ΚΑ2, Στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, με τίτλο: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου στο δημοτικό σχολείο Μετσοκάνγκας της πόλης Οούλου, στην βόρεια Φινλανδία.

Εκπαιδευτικοί, από 10 ευρωπαϊκά σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία(Σικελία), την Ιταλία(Σαρδηνία), την Κροατία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Σλοβενία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία, αλλά και εκπαιδευτικοί του φινλανδικού σχολείου πήραν μέρος στην 2η Συνάντηση Σχεδίου που είχε σκοπό να πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την πορεία του Σχεδίου, αλλά και δραστηριότητες Διδασκαλίας/Μάθησης φινλανδικής γλώσσας, χορών και παραδοσιακών παιχνιδιών, όπως και πολλές πολιτιστικές επισκέψεις για την επαφή των επισκεπτών εκπαιδευτικών με την κουλτούρα της Φινλανδίας. Το συντονιστικό σχολείο του Σχεδίου είναι από την πόλη Amersfoort της Ολλανδίας, ενώ το γενικό θέμα του Σχεδίου είναι οι τοπικοί πολιτισμοί των περιοχών των ευρωπαϊκών χωρών όπου ανήκουν τα εταιρικά σχολεία και ο θετικός αντίκτυπός τους στην κοινωνική ένταξη των μειονεκτούντων μαθητών και ατόμων μέσω της γνώσης των πλούσιων πολιτιστικών κληρονομιών αυτής της πολυπολιτισμικής ομάδας, με τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες αυτού του Σχεδίου.

Κυρίαρχος στόχος της 2ης συνάντησης του Σχεδίου, που έγινε στο φινλανδικό εταιρικό σχολείο ήταν η γνωριμία των εταίρων εκπαιδευτικών με την πολιτιστική κληρονομιά/κουλτούρα της Λαπωνίας της Φινλανδίας, γι’ αυτό και ακολουθήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε εκμάθηση καθημερινών φράσεων φινλανδικής γλώσσας, εκμάθηση παραδοσιακών χορών και παιχνιδιών καθώς και παρασκευή παραδοσιακών φαγητών.

Για τη γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά όπως και της εκπαίδευσης της Φινλανδίας, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σχολεία, μουσεία, δημόσια κτίρια και σε άλλες αντιπροσωπευτικές τοποθεσίες.

finla
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Αν η φωτογραφία είναι από τη Φινλανδία τότε ντροπή τους που πήγαν τα παιδιά στο σχολείο με τόσο χιόνι. Έπρεπε να είναι κλειστά τα σχολεία με απόφαση του δημάρχου τους. Όπως εδώ, που αν πέσουν 1362 νιφάδες κλείνουν τα σχολεία. Σαν δεν ντρέπονται! (ποιοι αλήθεια;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι από την Φινλανδία το σχολείο και μάλιστα την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή η θερμοκρασία ήταν -18.Τελικά δεν τους πιάνει πανικός ακόμη και αν ένα παιδί πέσει, ενώ στην Ελλάδα είμαστε "πολύ ευαίσθητοι σε όλα"

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…