Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» από την Πέλλα (βίντεο)


Συμβολικός αγώνας 1.000 μ. από το δήμο Πέλλας

Σε καλές καιρικές καιρικές συνθήκες με τη συμμετοχή 1.700 περίπου αθλητών - δρομέων, δόθηκε σήμερα Κυριακή, στις 8.00 π.μ, από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, η εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου,.,.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τη Βόρεια Ελλάδα, που ήταν αφιερωμένος στον μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη.

Αμέσως μετά την εκκίνηση ακολούθησε ο συμβολικός αγώνας 1.000 μ. που διοργάνωσε ο δήμος Πέλλας για παιδιά και ενήλικες. Οι συμμετέχοντες αφού παρακολούθησαν την εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου, έλαβαν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα. Στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αναφέρθηκε στο μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αδελφοσύνης» που στέλνει ο Μαραθώνιος που ξεκίνησε από την Πέλλα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου, η οποία προώθησε τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ενώ συγκινητική ήταν η εθελοντική συμμετοχή Φιλιππινέζων.

Η Πέλλα γιόρτασε…

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Πέλλας ΄΄ Η Αρχαία Πέλλα΄΄ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέλλας ΄΄Η Ανατολική Ρωμυλία΄΄ προετοίμασε την γιορτή του μαραθωνίου, χθες Σάββατο 31/3, με μια μεγάλη γιορτή, στις 7.00 το απόγευμα, στο χώρο της εκκίνησης, στην πλατεία (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου).

Οι διοργανωτές επιμελήθηκαν και μοίρασαν τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες και ακολούθησε χορός για όλους όσοι παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην γιορτή του μαραθωνίου.

Ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων. 

Δείτε την εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com: 

13marath


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.