Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καμμένος: Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί


Την εκτίμηση ότι η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί 15 χρόνια για να επιστρέψει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς λόγω παρεμβάσεων του Ερντογάν στα Δικαστήρια έκανε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση των κοινοβουλευτικών συντακτών για το διάστημα κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Π. Καμμένος απάντησε ότι «σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και τα δικαστήρια λειτουργούν με εντολή Σουλτάνου μπορεί η περιπέτεια των Ελλήνων να κρατήσει και 15 χρόνια». Επιπλέον, κατήγγειλε ότι στους δύο Έλληνες έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε ως «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας, τονίζοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά».

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με τον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς και χαρακτήρισε «τρελό» τον Ερντογάν.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο από πλευράς Τουρκίας, ο Π. Καμμένος είπε ότι «υπάρχει πράγματι ένταση» και ότι «μπορεί να θελήσουν να προκαλέσουν ». Όμως, πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σήμερα σε «απελπιστική κατάσταση».

Τέλος, σημείωσε: «Είμαστε σοβαροί. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε. Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης». Ωστόσο, υποστήριξε ότι εάν υπάρξει πρόκληση «θα απαντήσουμε όπως πρέπει».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.