Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η του Μάη


Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.
Στη χώρα μας τα οκτώ τελευταία χρόνια οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νέοι, πληρώνουν τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται. Η δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής.
Την πολιτική αυτή με μεγάλη συνέπεια ακολουθεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τη διαφορετική ατζέντα με την οποία εκλέχτηκε. Η φοροεπιδρομή για μισθωτούς, συνταξιούχους οξύνεται, οι συντάξεις θα μειωθούν περαιτέρω στην επόμενη διετία. Το success story για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είναι άνευ περιεχομένου και μόνο για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. Με ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες καλούμαστε σε ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που να αποκρούουν την επίθεση που δεχόμαστε. 
Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το αγωνιστικό απεργιακό «παρών» στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη, 1η του Μάη.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ 11:00
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 11:00
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Για την Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας
      Ο πρόεδρος                                            Η Γ. Γραμματέας
Σουκιούρογλου Γιάννης                              Χρυσανθίδου Λεμονιά


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.