Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Χόρεψε» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης (φωτο)


Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης- στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες» που υλοποιεί ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας)- πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργείται σε περίπτωση σεισμικής δόνησης με σκοπό την ετοιμότητα των μαθητών σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας του σχολείου μας είχαν εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης του σχολείου και είχαν ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο εκκένωσής του. Επιπλέον, σε προγενέστερο χρόνο είχαν ενημερωθεί όλοι οι μαθητές του σχολείου μας για το φαινόμενο του σεισμού και την αντιμετώπισή του με συζητήσεις και προβολή βίντεο.

Οι μαθητές μόλις άκουσαν το χαρακτηριστικό ήχο σειρήνας που δήλωνε την έναρξη του σεισμού, ακολούθησαν τις οδηγίες που δόθηκαν από τους συντονιστές-υπεύθυνους πολιτικής προστασίας, στην ενημέρωση που προηγήθηκε του σεισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πλήρως στις οδηγίες και η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι μαθητές, οργανωμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκκένωσαν το κτήριο του σχολείου, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού που είχε εκπονηθεί από τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας του σχολείου"

Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
Δημήτριος Ντίτουρας
Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης
sikv


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.