Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από 23 Απριλίου αιτήσεις για συστήματα πρόληψης ζημιών (αντιχαλαζικά δίχτυα κ.α.) - πριμοδοτούνται Νέοι Αγρότες και ορεινές - μειονεκτικές περιοχές


Από 23/04/2018 μέχρι 25/06/2018 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες αίτηση ένταξης στο Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ, με το οποίο ενισχύονται για την εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά και αντιβρόχινα).

Η στήριξη παρέχεται στο δικαιούχο με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό επί των επιλέξιμων δαπανών. Η βασική διαφορά µε τα αντίστοιχα προγράµµατα του παρελθόντος είναι ότι η επιδότηση από το 60% τώρα θα φτάνει έως το 80% για τους µεµονωµένους παραγωγούς και στο 100% για τα συλλογικά σχήµατα. Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ.

Πριμοδοτούνται αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και όσοι έχουν ενταχθεί στα προγράμματα Νέων Αγροτών. Επίσης στη μοριοδότηση περιλαμβάνεται η συχνότητα των φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων της κάθε περιοχής.

Το καθεστώς ενισχύσεων «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» στόχο έχει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας ώστε να επιτραπεί στις εκμεταλλεύσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.