Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσλήψεις 5.066 εποχικών υπαλλήλων στα δασαρχεία - Μέσα στις επόμενες ημέρες η προκήρυξη


Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η προκήρυξη για 5.066 προσλήψεις σε δασικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα:

Με 5.066 εποχικούς υπαλλήλους θα στελεχωθούν τα δασαρχεία σε όλη τη χώρα με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες. Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών ανακοινώθηκε από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια ευρω. Επίσης, όπως έγινε γνωστό ότι έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρω από το Πράσινο Ταμείο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των απασχολουμένων και τις λοιπές λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διάρκειας οκτώ μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

Έτοιμη είναι η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να υποδεχθεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά στην πρόσληψη 5.066 νέων υπαλλήλων στην αντιπυρική προστασία.

Με δηλώσεις του, o υφυπουργός Εργασίας κ. Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνει ότι «η προκήρυξη θα βγει τις αμέσως προσεχείς ημέρες» και προσθέτει: «Θα ανέβει άμεσα η Δημόσια Πρόσκληση και αμέσως θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων».

Σημειώστε ότι στην διαδικασία συμμετέχουν υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με 8μηνη σύμβαση εργασίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.