Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών: Ξεκινά το «ξήλωμα» του πεζόδρομου


Κοινή συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν αύριο Δευτέρα, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα Δ.Σ., στο δημαρχείο Πέλλας, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου θα παρουσιάσουν τις δράσεις για την πόλη των Γιαννιτσών που συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) που υπέβαλε ο Δήμος Πέλλας και του οποίου εγκρίθηκε η πρώτη φάση.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε το συνολικό εγκεκριμένο ποσό για τον Δήμο Πέλλας είναι 3.806.000 € και το 70% αφορά δράσεις αστικών αναπλάσεων και πρασίνου των Γιαννιτσών και το υπόλοιπο 30% αφορά κυρίως δράσεις ανάδειξης υπηρεσιών τεχνολογίας, πληροφορικής και κοινωνίας και φυσικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Εκτός των άλλων, μέσα στις δράσεις που θα υλοποιηθούν στα Γιαννιτσά, είναι η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων των Γιαννιτσών στην οδό Στράντζης, με την ενίσχυση του αστικού πρασίνου για δημιουργία περισσότερου δημόσιου χώρου.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών θα «ξηλωθεί» ο σημερινός πεζόδρομος των Γιαννιτσών -που κατασκευάσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80- και θα «ξανανοίξει» η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου ώστε να δημιουργηθούν κάποιοι άλλοι πεζόδρομοι, περιφερειακά της πόλης. Παράλληλα θα δημιουργηθούν θέσεις παρκινγκ στο μήκος που βρίσκεται σήμερα ο πεζόδρομος και θα γίνει επαναδιευθέτηση του δημόσιου χώρου.

Τα έργα για το «ξήλωμα» του πεζόδρομου στα Γιαννιτσά θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την Ανθοέκθεση, στα μέσα Μαϊου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Ενα στολιδι εχουν τα Γιαννιτσα και αυτο ειναι ο πεζοδρομος!
    Κριμα σε αυτους που σας ψηφισαν και τους προδωνετε με τετοιες αποφασεις.
    Οποιος φιλος ερχετε απο αλλη πολη παθαινει πλακα με την ομορφια του πεζοδρομου.
    Τωρα θα παθαινει πλακα με τις θεσεις παρκινγκ που παλι χαλια θα τις κανετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανενα στολιδι δεν αποτελει ο πεζοδρομος των Γιαννιτσων! Δεν αναδεικνυει ουτε καποιο τουριστικο,ουτε αρχαιολογικο προορισμο, απλα εξυπηρετησε μονο τα καταστηματα κατα μηκος του και των παρακειμενων δρομων ,δινοντας τους υπεραξια εις βαρος της υπολοιπης πολης! Ολη η δουλεια για τις καφετεριες,οτι πιο παραγωγικο εχει να αναδειξει η πολη!Παντα η αγορα των Γιαννιτσων ηταν η Χ'Δημητριου, η Βενιζελου εγινε κατοπιν! Εδω και 35 χρονια ο πεζοδρομος δημιουργει κυκλοφοριακο μπλοκαρισμα εφοσον εχουν πεζοδρομηθε και οι καθετοι προς αυτον δρομοι! Μεγαλη "επιτυχια " του τοτε Δημαρχου να δημιουργησει υπεραξια εκει που γουσταρε αυτος! Η πολη εχει αναγκη απο πνευμονες πρασινου ,δεντρα ,παιδικες χαρες,οχι πλακακια τουβλα παρδαλα και γλομπους

      Διαγραφή
  2. Τα ίδια ακούγεται ότι θα κάνει ο Γιάννου στην Έδεσσα. Θα αφήσει τα πανέμορφα κόκκινα κολονάκια, σήμα κατατεθέν για την πόλη πανελλαδικά και θα δώσει σε μορφή ήπιας κυκλοφορίας τον πεζόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε εσύ ιδέες και ο γιατρός δήμαρχος είναι έτοιμος να πάρει τις μπουλντόζες και να γκρεμίζει

      Διαγραφή
  3. Ο πεζόδρομος θα γεμίσει παιδικες χαρες,υπόγεια πάρκινγκ,χώρους πρασίνου και χώρους εναλλακτικής διάδρασης.Μετα που θα αλλάξει αυτη η δημοτική αρχη.Γιατι το μέγεθος της αδιαφορίας αυτής της δημοτικής αρχής για τα Γιαννιτσα,δεν εχει προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή ιδέα το ξήλωμα.Λέω να αρχίσουμε από τη δημοτική αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα χαλαση ολη η ομορφια τις πολεως των Γιαννιτσων , περπατανε οι οικογενειες με μικρα παιδακια ανετα χωρις φοβο , απο καποιο τροχοφορο ,οι καφετεριες ,και αυτες στολιζουν τον πεζοδρομο , και ειναι πολλοι ωραια , μην κανεται τετειο λαθος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αυτοκινητα μπαινοβγαινουν ανενοχλητα στον πεζοδρομο Γιαννιτσων,οπως και τα μοτοποδηλατα! Πολλοι δε ,πολιτες με θρασος,λογων "γνωριμιων" χωρις φοβο με θρασος,παρκαρουν και μεσα στον πεζοδρομο,ενοχλωντας αδιαφορα τα παιδακια ,η,τους περηπατητες! Ο Πεζοδρομος Γιαννιτσων ρυμοτομικο,πολεοδομικο εκτρωμα, εγινε για λογους σκοπιμοτητας,προκειμενου να δωσει υπεραξια ,στους "κατω",διοτι τα Γιαννιτσα ανεκαθεν ηταν "ανω" εκει οπου υπηρχαν ανεκαθεν ,ιστορικα οι χριστιανικες συνοικιες των Γιαννιτσων. Ειναι εγκλημα οταν πεζοδρομηται σε μια πολη η κεντρικη αρτηρια μαζι και η καθετοι προς αυτην δρομοι,!πεζοδρομουνται μονο οσοι δρομοι εχουν να αναδειξουν καποιο μνημειο ,αξιοθεατο,η, τουριστικο προορισμο!

      Διαγραφή
  6. Ποιον ρωτησαν;
    Τετοιες αποφασεις μονο με δημοψηφισμα.
    Δυστυχως μια λαθος αποφαση.
    Ελπιζω να αντιδρασει μαζικα ο κοσμος των Γιαννιτσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε 10:41, ήμαρτον, πρωταπριλιά είναι, πόσο πιο χοντροκομμένο να το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε.... ρε.... τι ψάρια πιάστηκαν!!!!! Καλό μήνα με ωραίο πρωταπρηλιάτικο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οτι να ναι οπως παντα ο δημαρχος μας!!! ΕΥΓΕ για την αμετρη βλακεια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.