Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο ΦΕΚ (και με αναδρομική ισχύ) η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων


Στο ΦΕΚ 1417- 25/4/2018 καθορίζονται οι λεπτομέρειες καταβολής αποζημίωσης στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. 

Άρθρο 1
Ορισμός δικαιούχων- Προσδιορισμός αποζημίωσης
1. Το δημοτικό συμβούλιο ορίζει τους δικαιούχους αποζημίωσης για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας του άρθρου 279 του ν. 3463/2006 που προσκομίζονται και 
της απόστασης του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται η κατοικία, από την δημοτική ή τοπική κοινότητα, στην οποία βρίσκεται η έδρα του δήμου και το προβλεπόμενο ποσό της αποζημίωσης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του δήμου. Οποιαδήποτε μεταβολή στη μόνιμη κατοικία των δημοτικών συμβούλων γνωστοποιείται στο δημοτικό συμβούλιο, για να ληφθεί η σχετική απόφαση και να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη 
τροποποίηση.
2. Εάν η έδρα του δήμου βρίσκεται σε οικισμό ή τοποθεσία εκτός του οικισμού που αποτελεί έδρα της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, τότε η χιλιομετρική απόσταση υπολογίζεται βάσει του οικισμού ή της θέσης της έδρας του δήμου.
3. Με την απόφαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου το δημοτικό συμβούλιο προσδιορίζει το ύψος της καταβαλλόμενης αποζημίωσης ανά συνεδρίαση και έως τέσσερις μηνιαίως, το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων. 
Κάθε τροποποίηση του ύψους της αποζημίωσης γίνεται με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει το όριο του προηγουμένου εδαφίου.
4. Ως μηνιαία αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις.
5. Το προϋπολογιζόμενο συνολικό (ακαθάριστο) ποσό εγγράφεται στους αντίστοιχους κωδικούς του ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου.
Άρθρο 2

Καταβολή αποζημίωσης

1. Εντός των πρώτων επτά (7) ημερών κάθε μηνός, ο δήμαρχος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διαβιβάζει στην οικονομική υπηρεσία του δήμου κατάσταση των δικαιούχων αποζημίωσης με τις ημέρες συμμετοχής εκάστου στις 
συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κατά τον προηγούμενο μήνα.
2. Ως δικαιούχος αποζημίωσης μίας συνεδρίασης είναι και ο σύμβουλος που αποχώρησε προ της ολοκλήρωσης αυτής.
3. Η καταβολή της αποζημίωσης γίνεται ανά διαστήματα όπως ορίζονται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της παρ. 1 του άρθρου 1 της παρούσας.
4. Από το ποσόν που καταβάλλεται σε έκαστο δικαιούχο, αφαιρούνται οι νόμιμες κρατήσεις.
Άρθρο 3
Έναρξη ισχύος 
Η παρούσα απόφαση ισχύει από την ημερομηνία 
δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4483/2017 (Α ́107/31.07.2017).

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…