Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανησυχίες, αγωνίες αλλά και... «συνωστισμός» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Οι υποψήφιοι στην Κ. Μακεδονία


Να ελέγξει όσο μπορεί την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, προωθώντας όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς στον ίδιο υποψηφίους θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Αναγνώστου στην Κυριακάτικη KontraNews. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινείται αργά, αλλά μεθοδικά προς τον μεγαλύτερο έλεγχο της Κ.Ο., προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από νυν βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτη στιγμή ότι δεν ελέγχει την Κ.Ο. και το κόμμα και ως εκ τούτου πέφτει λεπίδι στις λίστες. Η αρχή είχε γίνει με την «πόρτα» που έδειξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα είναι σε κυβερνητική ή πολιτειακή θέση, ενώ μόλις τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα ότι θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Με το πρόσχημα του πολυσυζητημένου Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, επιμένει ότι υπάρχουν περισσότερα από 3.000 βιογραφικά για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, ενώ οι βουλευτές ήδη αντιδρούν καθώς βλέπουν πολλούς να έχουν πάρει άτυπα το χρίσμα και καθημερινά καταγράφονται πολλά επεισόδια συγκρούσεων. Ακόμα και βουλευτές -ιστορικά στελέχη του κόμματος και επί σειρά ετών βουλευτές όπως π.χ. ο Νικήτας Κακλαμάνης, ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να τεθεί όριο ηλικίας.

Οι πρώην και τα βέτο

Η λογική του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να αφήσει πολλές εκλόγιμες θέσεις κενές, ειδικά μετά την κίνησή του με την Ντ. Μπακογιάννη. Ο ίδιος θα ήθελε και το έχει πει κατ’ ιδίαν να μετακινηθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που αρνούνται, με τον πρώτο να παραμένει στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης και τον δεύτερο να μην εγκαταλείπει την Μεσσηνία. Παρά την αντίδραση των πρώην Πρωθυπουργών, οι σκέψεις και οι σχεδιασμοί της ηγετικής ομάδας της ΝΔ να τους κόψει υπάρχουν, αν και υπό τη σκιά των πάρα πολλών αντιδράσεων, στέλνουν φοβισμένα μηνύματα ότι θα ήταν αδιανόητο να μη συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως οι Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης και η Ντόρα Μπακογιάννη (με τη λογική ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα μετακινηθεί στα Χανιά) στο πλαίσιο μιας «πανστρατιάς» από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ανησυχίες, αγωνίες και γκρίνια

Επί της ουσίας, υπάρχει μεγάλη αγωνία παλαιών βουλευτών για το μέλλον τους, καθώς μόνο οι νυν εκλεγμένοι είναι σίγουροι, αν και ορισμένοι υπό προϋποθέσεις. Ήδη, σε πολλούς νομούς έχουν βγει τα μαχαίρια, διότι πολλοί πολιτευτές και στελέχη εμφανίζονται ως υποψήφιοι, έχοντας πάρει άτυπα το χρίσμα από την ηγεσία της ΝΔ, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις ότι κανείς δεν είναι σίγουρος. Οι παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ αναγνωρίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί ζητήματα από πολιτευτές που κινούνται και υποστηρίζουν ότι είναι «εκλεκτοί του Μητσοτάκη».
Η φράση όλοι κρίνονται και αξιολογούνται δεν έχει ισχύ και οι πιο μυημένοι μένουν στις συχνές επισημάνσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, για την ανάγκη να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ. Απομένει να φανεί ποιοι θα καρατομηθούν, αν και το σύστημα του Κυρ. Μητσοτάκη θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του, ακόμα και εάν τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια παλαιά πρόσωπα, τις νέες υποψηφιότητες.
Με τα ψηφοδέλτια ασχολούνται ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Στέλιος Πέτσας, ο σύμβουλος στρατηγικής Τάκης Θεοδωρικάκος (είναι ανοικτό εάν θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και οι προεδρικοί σύμβουλοι, Γιώργος Μυλωνάκης, Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης (αυτός κάνει το κεντρικό παιχνίδι στο παρασκήνιο). Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, υποψήφιος θα είναι στην Καβάλα, ο συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη και πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου, ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Α’ Θεσσαλονίκης: Πρώτος στη λίστα παρά την επιθυμία πολλών να βρεθεί εκτός θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι νυν βουλευτές, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη. Σίγουρη και ήδη προκαλεί αντιδράσεις η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Στη λίστα θα είναι ο Στράτος Σιμόπουλος, η Βίκυ Νάκου, η Σύνθια Σάπικα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Ελενα Φύκα, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Φάνης Ουγγρίνης, η Κατερίνα Σταμούλη, ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Θάνος και η Αννα Ευθυμίου. Από το Μητρώο Στελεχών θα αξιοποιηθούν ο Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, ο Αλέξανδρος Λαγάκης, ο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο Διαμαντής Γκολιδάκης. Στη λίστα θα είναι και ο πρώην υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ενώ η ηγεσία συζητά με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη που είναι διστακτικός.

Β’ Θεσσαλονίκης: Στη λίστα θα είναι και πάλι οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Θεοφάνης Παππάς, Κώστας Γιούτικας, Κώστας Φωτίου, Χρήστος Τσογκαρλίδης, Κώστας Ευθυμίου (γαμπρός του πρώην υπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη), Κατερίνα Ζιούτα και Γερακίνα Μπισμπίκα, ενώ ακούγεται το όνομα του πρώην γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργου Καραγιάννη. 

Ημαθία:  Στη λίστα θα είναι ο νυν βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Συζητούνται οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο γιατρός Γιώργος Μηνάς, ο Κώστας Ζιώγας, καθώς και ο Αργύρης Γκαμπέσης, πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Επίσης θα αξιοποιηθούν οι αγρότες Νίκος Λολιόπουλος και Στέργιος Κίρτσιος.   

Πέλλα: Στο ψηφοδέλτιο θα είναι εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή, Γιώργο Καρασμάνη, οι πρώην βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Δάνης Τζαμτζής, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης, ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο Γιώργος Γκλαβάκης, ο Γιάννης Ανδρίτσος, η Γεσθημανή Πασχαλίδου, η Δέσποινα Πρίνια, ο Ηλίας Πλιόγκας, η Ειρήνη Χατζοπούλου και ο Θόδωρος Δεληγιάννης. (Σημείωση karatzova.com: Εξακολουθούν κάποια  δημοσιεύματα να μην συμπεριλαμβάνουν στη λίστα της Πέλλας τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στάθη Φουντουκίδη που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι υποψήφιος βουλευτής).

Σέρρες: Στη λίστα θα είναι οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής και η Φωτεινή Αραμπατζή, ο στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Μενέλαος Βλάχβεης και ο Δημήτρης Γκολέμης. 

Κιλκίς: Στη λίστα θα είναι εκτός του νυν βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά, η αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Νατάσσα Σωτηριάδου και ακούγεται ο δημοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης. 

Χαλκιδική: Στη λίστα θα είναι ο βουλευτής Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Θύμιος Καρανάσιος και ο Δημήτρης Τσούφης και συζητούνται τα ονόματα του γιατρού Μανώλη Μπέης, του δικηγόρου Στέλιου Βαλιάνου και της δικηγόρου Στέλλας Κουφογιάννη. 

Πιερία: Στη λίστα και πάλι ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, η πρώην βουλευτής Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Λευτέρης Μωυσιάδης, ο δικηγόρος Νίκος Λιακόπουλος, η πρώην πρόεδρος του ΙΚΥ Έφη Μπάσδρα, ο  πρώην προέδρος της ΝΟΔΕ, Ηλίας Τάπρας, ο Δημήτρης Μπέης και ο Φώντας Μπαραλιάκος. Αγνωστο εάν θέλει να πολιτευθεί ξανά ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ενώ συζητείται το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Αφου ο Γιαννου θα εχει την στήριξη του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές... ας αποφασίσει το κομμα τι θα κανει με τον τιτανα της πολιτικης 😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα όλοι στη σειρά για μια καρέκλα έλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πελλα θα εχει περισσοτερους υποψηφιους απο την Β Αθηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΙΆΝΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΑΝΈΚΔΟΤΟ.ΟΎΤΕ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔΡΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν θα φύγει ο Τάκης της καρδιάς μας...μη μη στάσου μιγδαλα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΑΑΑ....ΜΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΖΙΤΖΙΧΩΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΜΗΔΕΝ.
    ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΔΩ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΨΥΦΙΣΟΥΝ.
    ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΤΙ ΑΠΛΑΣ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, Ο ΣΟΝΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.
    ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ;
    ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΔΕΣΑ ΑΡΚΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι θα απογινουμε χωρις σταθμαρχη τωρα στην εδεσσα τι θα κανουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή θα δούμε το Γιάννου εισηγητή Νομοσχεδίου στη Βουλή; Για εισηγητής, όπως χθες στο δημοτικό συμβούλιο, για το τρενάκι της Έδεσσας καλός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.