Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Επίσκεψη προέδρου της ΓΑΙΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό Σκύδρας (φωτο)



Το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε επίσκεψη με τον Πρόεδρο της ΓΑΙΟΣΕ κ. Αθανασίο Σχίζα και τον Υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος της ΓΑΙΟΣΕ κ. Βασίλη Διαμαναντάκη στις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού της Σκύδρας, όπου και συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε προγραμματιστεί κατά την 27η Μαρτίου 2018, ημέρα παρουσίασης της επικαιροποιημένης μελέτης σκοπιμότητας - βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και την επέκταση αυτής προς Αλμωπία, εξετάστηκε το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας, τύπου «Ντεκοβίλ», που κατασκευάστηκε το 1916 από Σέρβους στρατιώτες μετά από απόφαση του Γαλλικού Στρατηγείου και αποτελεί έναν από τους λίγους σταθμούς αυτού του τύπου που σώζονται σε ολόκληρη την χώρα (ένας ακόμη υπάρχει στον Έβρο), η οποία αξιοποίηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις προοπτικές της πόλης της Σκύδρας μπορεί να καταστήσει τον συγκεκριμένο σταθμό κινητήριο μοχλό αστικής αναγέννησης.

Κατά την επίσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Πρώτον η συντήρηση - αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού από την ΓΑΙΟΣΕ. Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες αρμόδιος μηχανικός του Οργανισμού θα επισκεφτεί την Σκύδρα για την εκπόνηση μελέτης συντήρησης - αποκατάστασης προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια οι εργασίες για την συντήρηση - αποκατάστασή του με δαπάνες της ΓΑΙΟΣΕ.

Δεύτερον, και με την ίδια λογική της καλύτερης αξιοποίησης, θα υπογραφεί στην περίπτωση της Σκύδρας προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΟΣΕ και του Δήμου Σκύδρας βάσει της οποίας θα παραχωρηθούν στον Δήμο κατά χρήση τα μη λειτουργικά ακίνητα (παλαιό Φρουραρχείο) στην περιοχή Ντεκοβίλ προς αξιοποίησή τους σε διασυνοριακά προγράμματα ως ακίνητα πολιτιστικής χρήσης και τουριστικής προβολής του σιδηροδρομικού χαρακτήρα της πόλης της Σκύδρας.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε η εκμίσθωση από την ΓΑΙΟΣΕ βάσει διαγωνιστικής διαδικασίας κι άλλων μη λειτουργικών ακινήτων σε ιδιώτες προς αξιοποίησή τους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ,ΤΑ ΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΟ,ΑΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε οι γυναικες και οχι μονο κανουν καριερα καταστροφης ,της αρπαχτης ειναι.

      Διαγραφή
    2. KAI OI ΔΥΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ,

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.