Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΟΔΕ Πέλλας: Συνέχεια στο ρεσιτάλ του ψεύδους και της παραπληροφόρησης από τον κ. Σηφάκη

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το πρόσφατο δελτίο τύπου στο οποίο ο βου-λευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης, κάνει λόγο για… φόβο που διακατέχει τη Νέα Δη-μοκρατία, μετά τη … μεγάλη επιτυχία του κομματικού Περιφερειακού Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης και, ειδικότερα, μπροστά στις κοσμογονικές εξελίξεις που δρομολό-γησε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πέλλας!

Αποτελεί, βέβαια, αντικείμενο απορίας και θαυμασμού για την ικανότητα του κ. Σηφάκη να βλέπει ‘επιτυχημένη’ μια θεατρική παράσταση που, όπως όλοι (πλην του ιδίου και των συντρόφων του) ομολογούν ότι εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο χωρίς προηγούμενο. Γιατί; Μα διότι οι περίφημες ‘διαβουλεύσεις’ των κυβερνητικών απε-σταλμένων με τους 62 τοπικούς φορείς του Νομού μας, αποκαλύφθηκε ότι ήταν ¨ένα στημένο σόου για το τίποτα¨: Καμιά από τις προτάσεις των φορέων δεν πέρασε. Κα-νένα από τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκε. Όλα αποδείχτηκαν φούμαρα!

Εν τούτοις, απτόητος από το παραπάνω κάζο, ο κ. Σηφάκης, αποφασίζει να πάρει τη σκυτάλη και να δώσει συνέχεια στα γνωστά παραμύθια του κ. Σπίρτζη.

Για να δούμε λοιπόν, ποιες ήταν οι φοβερές και τρομερές εξελίξεις που προέ-κυψαν από το περιβόητο συνέδριο για τα θέματα που ‘καίνε’ τον Νομό μας και μας έχουν προκαλέσει ‘αμηχανία και φόβο’;

Για τον προαστιακό, ο μέχρι πρότινος λαλίστατος κ. Σπίρτζης έμεινε άλαλος στο συνέδριο! Μόνο ο Πρωθυπουργός, την τελευταία στιγμή, μίλησε αόριστα για μια μελέτη που ‘θα’ χρηματοδοτηθεί το 2019, από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρό-γραμμα. Δηλαδή, παραπλάνησαν και εξέθεσαν και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, αφού του απέκρυψαν ότι το πρόγραμμα αυτό ΔΕΝ χρηματοδοτεί μελέτες, αλλά μόνο έργα ε-νταγμένα στα διευρωπαϊκά δίκτυα! Πώς λοιπόν θα κατασκευαστεί το έργο; Με τι κονδύλια; Με αέρα κοπανιστό προφανώς! Το συνηθίζουν άλλωστε…

Επόμενη συγκλονιστική εξέλιξη (κατά τον κ. Σηφάκη), ήταν για τους ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ του Νομού μας. Όμως, στο προαναφερόμενο Περιφερειακό Συνέδριο, για το συγκεκριμένο θέμα ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΛΕΞΗ!

Εντούτοις, αναλαμβάνει να καλύψει την παράλειψη αυτή ο κ. Σηφάκης στο δελτίο του! Πώς; Μιλώντας για τα 120 εκατομμύρια που άρπαξαν από το Νομό μας την παραμονή των εκλογών του 2012.Αλήθεια, τώρα το πήρε χαμπάρι; Πού ζούσε τότε; Δεν εκπροσωπούσε τίποτα; Γιατί δεν μίλησε; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε; Γιατί δεν κατάγγειλε το καραμπινάτο σκάνδαλο που, αν δεν ήταν ο βουλευτής της ΝΔ κος Καρασμάνης να το αποκαλύψει, θα είχε περάσει στα μουλωχτά; Και γιατί, τώρα που το ‘ανακάλυψε’ δεν τα λέει όλα; Όπως πχ, ποιος ήταν αυτός που άρπαξε τα δικά μας λεφτά και τα έριξε στην Δυτική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης; Δεν γνωρίζει ο κ. Σηφάκης τον τότε γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, ‘συμπτωματικά’ πρώην πρόεδρο της εταιρίας «Εγνατία Οδός»( ‘συμπτωματικά’ ήταν ανάδοχη εταιρεία της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης) και κομματικό σύντροφο του τότε προέδρου του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη;

Και για ποια ‘χρηματοδότηση της παράκαμψης Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών’ μιλάει ο κ. Σηφάκης; Μιλάει για τα δέκα (10) εκατομμύρια!! Δηλαδή, για τη σταγόνα στον ωκεανό για ένα τέτοιο έργο; Και μάλιστα χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα εργασιών…

Να του φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη; Να του θυμίσουμε ότι το 2004, όταν η ΝΔ έγινε Κυβέρνηση έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το οδικό δίκτυο της Πέλλας; Ότι χρηματοδότησε ΟΛΕΣ τις μελέτες; Ότι εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου; Και ότι αν η Κυβέρνηση δεν είχε αλλάξει, το έργο θα είχε ολοκληρωθεί; Παρε-μπιπτόντως να τον ενημερώσουμε ότι για μας το οδικό δίκτυο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα , γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , δεσμεύτηκε από το Βήμα της Έκθεσης για την κατασκευή του.

Εκεί όμως που ο κ. Σηφάκης βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου είναι το αφήγημά του για το φυσικό αέριο! Τόσο πολύ μάλιστα, που απροσχημάτιστα και χωρίς ίχνος ντροπής ή έστω αναστολών ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνησή του εξα-σφάλισε έξοδο του αερίου στον Νομό μας!

Ή ψεύδεται συνειδητά και ασύστολα, ή προσποιείται ότι αγνοεί τον Νόμο 4217 της 10/12/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (και τον οποίο Νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κατήγγελλε, ως συνήθως…) που προβλέπει τρεις (3) εξόδους!! Και υποτιμά τη νοημοσύνη μας, επικαλούμενος μια επιστολή του Υπουργού Σκουρλέτη της 20/7/2016 προς τον ΤΑΠ για τα σημεία των τριών εξόδων αερίου. Αλλά αποκρύπτει ότι η επιστολή αυτή βασίζεται (και επικαλείται) ακριβώς τον προαναφερθέντα Νόμο της Κυβέρνησής μας και την παράγραφο 7.2 που προβλέπει τις τρεις εξόδους! Αν δεν υπήρχε αυτός ο δικός μας Νόμος, θα μπορούσε να ανοιχτεί η έξοδος στο Άσπρο; Και, σε κάθε περίπτωση, γιατί εν γνώσει του ψευδόταν λέγοντας ότι ο αγωγός ήταν ¨τυφλός¨ χωρίς εξόδους (transit);

Θα βρει άραγε, έστω και τώρα μετά τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους του, το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο που συνειδητά παραπλανούσε; Θα βρει την τόλμη να ομολογήσει ότι την έξοδο του αερίου την ανακάλυψε τον Μάρτη, όταν ο ΤΑΠ είχε δεσμευτεί από το 2013 για το άνοιγμα εξόδου στη Σκύδρα; Θα απολογη-θεί για το ψεύδος της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης; Φέρανε κάτι τέτοιο στη Βουλή και δεν το καταλάβαμε; Και αν ναι, μπορεί να μας το δείξει γραπτώς; Ή μήπως εννοεί ως επαναδιαπραγμάτευση την πρακτική τους, οι εργαζόμενοι στο έργο αυτό να προσ-λαμβάνονται μόνον από τα βουλευτικά τους γραφεία; Για μία επένδυση 2 δις με 10.000 εργαζόμενους που είναι έργο αποκλειστικά της δικής μας Κυβέρνησης, το ο-ποίο αυτοί κατήγγελλαν και καταψήφιζαν. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν σε ποιους οφείλουν τη δουλειά τους!

Το ‘μενού’ όμως της εσκεμμένης παραποίησης της αλήθειας από τον κ. Σηφάκη, περιλαμβάνει και ολίγον Αλμωπαίο…

Ως μελετητής ασχολούμενος με τα υδροηλεκτρικά, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το έργο του Φράγματος για πρώτη φορά πήρε σάρκα και οστά με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που το χρηματοδότησε: το 2007 με 450.000 ευρώ για την προμελέτη και στις 21/5/2009 (απόφαση 4369) με 3.400.000 ευρώ για την οριστική μελέτη. Και ότι το έργο, βάσει της σύμβασης, έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2013. Αλλά, το 2011, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ακύρωσε τον διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξε, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο (ενάμιση χρόνο) και την προγραμματική περίοδο.

Συνεπώς, όντως χρειάζεται πολύ θράσος για να έρχεται σήμερα ο κ. Σηφάκης να ρωτάει δήθεν «τι έκαναν οι Κυβερνήσεις τα τελευταία 35 χρόνια», όταν ο ίδιος αυτάρεσκα πανηγυρίζει για μια έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου. Μια Μελέτη που ενώ έπρεπε να έχει εγκριθεί στο πρώτο τρίμηνο θητείας της Κυβέρνησής του, χρειάστηκε να περάσουν… τριάμιση χρόνια ! Πού να του στείλουμε τα εύσημα που κατόρθωσαν αυτόν τον απίστευτο άθλο;

Και γιατί δεν μας λέει πόσο περήφανος είναι για τα άλλα επιτεύγματα της Κυ-βέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Πχ, για τα 436 (τετρακόσια τριάντα έξη) εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά έργα – ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ – που είχε εξασφαλίσει η δική μας Κυβέρνηση επί υπουργίας του βουλευτή Πέλλας κ.Καρασμάνη; Ντρέπεται ο κ. Σηφάκης να μας δια-φωτίσει, γιατί ακόμη εδώ και τριάμιση χρόνια δεν έχουν καν προκηρύξει το σχετικό μέτρο και αυτά τα κοινοτικά κονδύλια παραμένουν να μουχλιάζουν αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα για τη χώρα μας στα ταμεία των Βρυξελλών; Αλλά αντί να μας μιλήσει για την ταμπακέρα, το να καμαρώνει γιατί οι «πρώτη φορά αριστερά» χρειάστηκαν τριάμιση χρόνια για να εγκρίνουν μια μελέτη, ε, αυτό ξεπερνάει τα όρια του απύθμενου θράσους.

Γι’ αυτό, κρείττον του λαλείν το σιγάν κύριε Σηφάκη!

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ
Πρόεδρος                                     Γενικός Γραμματέας
Αθανάσιος Γίδαρης                    Λύσανδρος Αμιτζόγλου


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. Αααα δεν πάτε καλά εσείς τη θέλετε να πει καμία αλήθεια και να χαλάσει όλο αυτό που έστησαν με ψέματα τόσα χρόνια όπως είπε και ένας σύντροφος του δεν είναι κατάσχεση είναι αφαίρεση μπορεί να τα βγάλει πέρα κανένας με αυτούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εσεις που μας φερατε σ αυτη την κατασταση δεν εχετε δικαιωμα να μιλατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Paok re telosate ...koulh akoys.... paok

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με τον Γιάννου υποψήφιο βουλευτή ούτε τρίτο κόμμα δεν θα βγείτε στη Πέλλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΓΙΔΑΡΗ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΝΟΔΕ
  ΑΣΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειπε το γραφείο του κυρίου Σηφάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…