Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Νέα συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ για το σιδηροδρομικό σταθμό της Σκύδρας


 Νέα συνάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη με την Δήμαρχο της Σκύδρας και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ για τον συντονισμό των ενεργειών και την ταχύτερη έναρξη των εργασιών συντήρησης – αποκατάστασης - ανάδειξης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ κ. Αθ. Σχίζα το προηγούμενο Σάββατο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Σκύδρας, αποφασίστηκε η εκ νέου συνάντηση της βουλευτή και της δημάρχου στο γραφείο του Δ/ντα Συμβούλου στην Αθήνα για τον συντονισμό των ενεργειών και την ταχύτερη έναρξη των εργασιών συντήρησης - αποκατάστασης - ανάδειξης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας και του περιβάλλοντος χώρου.

Σήμερα 18 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη, της Δημάρχου Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου και του βουλευτή κ. Σηφάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ κ. Σχίζα κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα εξής:


Πρώτον, σε ότι αφορά την συντήρηση - αποκατάσταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του σταθμού με δαπάνες της ΓΑΙΟΣΕ, την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στην Σκύδρα έμπειροι μηχανικοί και αρχιτέκτονες της ΓΑΙΟΣΕ, οι οποίοι θα συντάξουν τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές και τεχνικές μελέτες αποκατάστασης προς έγκριση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, δεδομένου ότι ο σταθμός τύπου Ντεκοβίλ της Σκύδρας έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος, ενώ θα μεριμνήσουν και για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του 2018.

Δεύτερον, αποφασίστηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της ΓΑΙΟΣΕ για την εκμίσθωση και άλλων μη λειτουργικών κτηρίων του σιδηροδρομικού σταθμού, όπως του παλαιού Φρουραρχείου της Σκύδρας, με σκοπό την ένταξη από τον Δήμο σε διασυνοριακό Πρόγραμμα (Interreg) για την αποκατάσταση και την ανάδειξή του, ενταγμένο στην συνολικότερη αξιοποίηση του σταθμού για πολιτιστική ή άλλη χρήση. Ήδη η ΓΑΙΟΣΕ επεξεργάζεται το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα αποσταλεί στον Δήμο.

Η δήμαρχος θα καταθέσει μάλιστα τις επόμενες ημέρες στον ΟΣΕ αίτηση για την επιστροφή της ιστορικής ατμομηχανής του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου στην Σκύδρα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΟΛΟ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ....ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;;

      Διαγραφή
  2. αίσχος ντροπή χωρίς την εντεταλμένη στας Αθήνας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαμτζή γυρνά να τους συντρίψεις κάνε το χωριό που έτσι το κατάντησαν και παλι πόλη.....μονο εσυ με μητσοτακη πρωθυπουργό μπορείς κυριολεκτικά να τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουφφφφφφ μας ζαλισατε με τα λογια σας και τα ανυπαρκτα εργα σας επι χρονια ολοι.Αντε, αεριτζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταμτζη λένε και ΚΛΑΙΝΕ στην Σκυδρα με την σημερινή κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον τοπικο σύμβουλο τον ρωτήσατε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.