Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαζικές εξορμήσεις - πικετοφορίες του ΚΚΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία


Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία! Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα - Να κλείσουν οι βάσεις! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Σε μια πλατιά εξόρμηση προχώρησαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Πέλλα πραγματοποιώντας μαζικές εξορμήσεις - πικετοφορίες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά, απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή.

Πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους των δύο πόλεων της Πέλλας κρατόντας πικέτες με συνθήματα : “Όχι στην επέμβαση στη Συρία”, “Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο”, “Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές”, “Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας”, “ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ματώνουν τους λαούς”, κ.ά. και μοιράζοντας ενημερωτικές ανακοινώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την αντίδρασή στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ματοκυλίσματος των λαών

Στις ανακοινώσεις τονίζονταν :

“Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ' αντιπαράθεση μ' άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.

Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά -με εμπορικούς "πολέμους" και αντιλαϊκά μέτρα- τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ' αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας - ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η κυβερνητική πολιτική της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ' έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Καμία αναμονή! Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!

Απευθύνουμε κάλεσμα δράσης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα. Η νεολαία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Με μαζικό τρόπο δίνουμε απάντηση με σύνθημα:


“Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!”.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 σχόλια:

 1. ενώ αν είναι η ρωσία όλα καλά . πόσο κολλημένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα 8 άτομα δεν είναι μαζική κινητοποίησή είναι παρέα για καφέ. ΥΓ το παράδοξο με την Συρία ήταν ότι όλοι ήταν με την αντιπολίτευση και τον ισις και κάνεις με τους χριστιανούς-αριστερούς της Συρίας ακόμη και το ΚΚΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τόσο καιρό Τουρκία και Ρωσία έχουν κάνει εγκλήματα εκεί και κανένας σας δεν βγήκα έστω και εσείς οι οχτώ..
  Ούτε για τους δύο Έλληνες που βρισκοβρίσ ακόμη στις τουρκικές φυλακές ούτε για τον πιλότο χθες...μου θυμίζετε την ΜΚΟ της Ντόρας για την ντομάτα στο μπουγκαζιζι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έπρεπε νάμαστε όλοι εκεί ενάντια στον πόλεμο! Μεγαλύτερη άγνοια και διαστρέβλωση της αντιπολεμικής θέσης του ΚΚΕ, δεν γίνεται. Έχετε μείνει σε άλλες εποχές για τη Ρωσία. Και για το ρόλο και τα συμφέροντα της Ρωσίας μίλησε το ΚΚΕ, και για τους φιλακισμένους στρατιωτικούς, και για τον άτυχο σμηναγό. Φαίνεται ότι κάνετε επιλεκτικό διάβασμα ...

   Διαγραφή
  2. Είσαστε δυό
   Είσαστε τρεις
   Αχαχαχα

   Διαγραφή
 4. Αρκετά με το εθνικά επικίνδυνο ΚΚΕ. Ας θυμίσω τι λέει το ίδιο το κόμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του, http://www.kke.gr/taytothta/ :

  ---
  Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας.
  ---

  Δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση αμυντικού πολέμου της Ελλάδας, καλεί τον κόσμο να επωφεληθεί και να ξεσηκωθεί με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας. Με τη βία προφανώς, αφού ένα τέτοιο εγχείρημα θα συναντούσε αντίσταση, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα σε εμφύλιο αιματοκύλισμα. Απορώ που το κόμμα αυτό δεν είναι εκτός νόμου. Ίσως γιατί είναι πλέον ένα ελεεινό λείψανο χωρίς πρακτική σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι κομμουνιστές πάντα υπερασπίστηκαν την πατρίδα πολεμώντας π.χ. ενάντια σε Ιταλούς-Γερμανούς-Βούλγαρους-Άγγλους-Αμερικάνους εισβολείς.
   Άλλοι ήταν αυτοί που τους υποδέχονταν πανηγυρικά και ορισμένοι χαιρετούσαν ανάλογα Ναζιστικά, συνεργάστηκαν μαζί τους ή τους έλεγαν "Ιδού ο στρατός Σας"!

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…