Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Υγειά μας... στην Έδεσσα (βίντεο)



Μουσική βραδιά αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία

Στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πραγματοποιήθηκε χθες 14 Απριλίου συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης προς το Γηροκομείο Έδεσσας, με τη φιλική συμμετοχή της Χορωδίας του τοπικού ΚΑΠΗ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Χορωδίας αυτής και του Συλλόγου Φίλων του Γηροκομείου Έδεσσας και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, του Δήμου Έδεσσας και του Ευ-ζην. Παρόντες οι τοπικοί άρχοντες καθώς και βουλευτές του Νομού. 
Ο διευθυντής της χορωδίας κ. Σωτήρης Δραγούμης με τους εκλεκτούς οργανοπαίκτες και χορωδούς της επέλεξαν να ακούσουμε δεκαεννιά (19) συνολικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών τα οποία προλόγισαν τρείς όμορφες κυρίες του Εδεσσαϊκού θεάτρου. 
Τα βαθυστόχαστα νοήματα των τραγουδιών αγκαλιά με τη μουσική επένδυσή τους ταξίδεψαν όλους τους παρευρισκόμενους πίσω στα νεανικά χρόνια, μιας άλλης «αγνής» εποχής, σε σχέση με αυτή που βιώνουμε σήμερα.
Ο Παπα-Γιώργης Ζουμής θύμισε τον κεντρικό ρόλο της Εκκλησίας που εκδηλώνεται με τη συμμετοχή των ανωνύμων πιστών στη διακονία των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, ενώ ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου δήλωσε εμφατικά ότι θεωρεί τον εαυτό του υποψήφιο τρόφιμο του Ιδρύματος. 
Όλοι τόνισαν την ιδιαίτερα λεπτή και πολύπλευρη αποστολή του προσωπικού, το οποίο πρέπει πολυτρόπως να ενισχυθεί. Και αυτό γιατί, το προσωπικό του Γηροκομείου είναι αυτό που, ερχόμενο καθημερινά σε άμεση επαφή με τους τροφίμους, καλείται να συντελέσει τα μέγιστα ώστε το περιβάλλον να παραμένει ζεστό και ανθρώπινα οικογενειακό. Είναι αυτό που θα προσπαθήσει οι κάθε μορφής πόροι του Ιδρύματος  να μετατραπούν σε πόρους ενίσχυσης μιας πολυπληθούς οικογένειας και όχι ενός απρόσωπου ιδρύματος. Είναι αυτό που θα κάνει πράξη το «Οίκος Ευγηρίας» (ΣΠΙΤΙ για καλά γηρατειά) θα μειώσει ή και θα εξαλείψει ακόμη τον ιδρυματικό του χαρακτήρα.  
Όλοι οι Φορείς της Πόλης, του Νομού, ο Σύλλογος Φίλων του Γηροκομείου και όλοι οι πολίτες έχουμε υποχρέωση να κάνουμε την ζωή των γερόντων αυτών ανθρωπινότερη.
Ο βαθμός που θα το πετύχουμε θα αποτελέσει την εγγύηση για τις επόμενες γενιές. 

Δείτε εικόνες μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:      

sinavliaaggirokom1 sae


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.