Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για χρηματοδότηση έργων του Δήμου Αλμωπίας


Συνάντηση εργασίας Θεοδώρας Τζάκρη και Δημάρχου Αλμωπίας με τον Υπουργό Εσωτερικών για την πρόταση έργων του Δήμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την συμπληρωματική χρηματοδότηση για αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες και την χρηματοδότηση αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου

Συνάντηση εργασίας είχαν την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης έργων του Δήμου Αλμωπίας που έχουν προταθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, την πρόσθετη χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες και την επίλυση προβλημάτων λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα κατά την συνάντηση συζητήθηκε η πορεία ένταξης του έργου «Αισθητική Αναβάθμιση της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου» προϋπολογισμού 558.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί και με προηγούμενο δελτίο τύπου, η κ. Τζάκρη και ο κ. Μπίνος έχουν καταθέσει Τεχνική Μελέτη - Τεχνικό Δελτίο Έργου και Προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο έργο στον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Πουλάκη από τις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τον κ. Σκουρλέτη η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών προς το ΠΔΕ για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου βρίσκεται αυτή την στιγμή στη φάση της επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς έχουν ζητηθεί πρόσθετες διατυπώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μόλις ολοκληρωθεί θα αποσταλεί προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η κ. Τζάκρη ήδη έχει πραγματοποιήσει συνάντηση για το συγκεκριμένο έργο με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη οι υπηρεσίες του οποίου αναμένουν την πρόταση από το Υπουργείο Εσωτερικών και αμέσως το έργο θα ενταχθεί στο ΠΔΕ.

Συζητήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη η ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης του Δήμου Αλμωπίας, ο οποίος ήδη έχει χρηματοδοτηθεί με απόφαση του Υπουργού με το ποσό των 200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ζημιών και Καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών αποκατάστασης ζημιών, εφόσον η προηγούμενη δεν ήταν επαρκής. Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε απολύτως θετικός, εφόσον υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στον δήμο για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες και θα δρομολογηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την έγκριση και την εκταμίευση των πρόσθετων κονδυλίων.

Συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας (Πιπεριά, Γαρέφι, κλπ). Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα χρηματοδοτηθεί προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τον κ. Μπίνο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να υποβοηθηθούν αυτοί στην σύνταξη τεχνικών μελετών και σε λοιπές τεχνικές εργασίες.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Εεε ρε φοβος που πεφτει και στους δυο!!!
    επαναληψη για φωτο, εγινε κατι καινουργιο μετα την προηγουμενη φωτο για το facebook;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο το νηπιαγωγείο των Προμάχων που θα έβαζαν στο ΕΣΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη μην βασίζεσσι στην Τζάκρη που θα σε πουλήσει με την πρώτη ευκαιρία. Η Νέα Δημοκρατία που σε στήριξε έχει βουλευτή στην Πέλλα. Λέγεται Γιώργος Καραμανλής και δεν σε είδαμε να πας πουθενά μαζί του. Αλλά θα έρθουν οι εκλογές, να να ζητάς ψήφους από την Τζάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΙ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ, ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ, Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΑΙΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.