Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ρημάζουν» τα ακίνητα των πρώην Αστυνομικών Σταθμών στην Π.Ε. Πέλλας


«Ρημάζει» o πρώην Αστυνομικός Σταθμός του Νέου Μυλοτόπου, στο οποίο κυριαρχούν εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης. Μπορεί να βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά μετατρέπεται σιγά – σιγά σε μια εστία μόλυνσης.

Οι εγκαταστάσεις του παλιού Αστυνομικού Σταθμού– μέχρι τη στιγμή που έκλεισε, το 2000– ήταν σε κατάσταση τέτοια που άνετα και άμεσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε χρήση. Για τρία περίπου χρόνια στεγάστηκε το Αγροτικό Ιατρείο όμως έκτοτε έχει παραιτηθεί στην …τύχη του!
Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Καππαδόκες» με την ομάδα εθελοντών του, έχει φροντίσει κατά καιρούς για τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό των χώρων του.

Επίσης, ο σύλλογος στο παρελθόν είχε ζητήσει την παραχώρηση για χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου, αυτό να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και στέγαση διαφόρων πολιτιστικών και άλλων δράσεων.

Αν όχι, τότε να γίνει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), όπου ανήκει το ακίνητο, παραχώρηση στον Δήμο Πέλλας και να αναλάβει η Δημοτική Αρχή την συντήρηση και αξιοποίησή του καθώς η σημερινή του εικόνα απογοητεύει!


Στην Αλμωπία

Πάντως η περίπτωση της εγκατάλειψης του ακινήτου του πρώην Αστυνομικού Τμήματος του Νέου Μυλοτόπου, δεν είναι η μοναδική. Το ίδιο ακριβώς –και σε μερικές περιπτώσεις σε πολύ χειρότερη κατάσταση- συμβαίνει και σε άλλα ακίνητα πρώην Αστυνομικών Σταθμών στην ΠΕ Πέλλας, όπως π.χ. της Σωσάνδρας (φωτο), της Νότιας της Φούστανης του Εξαπλατάνου και της Όρμας του δήμου Αλμωπίας, όπου η εικόνα είναι πολύ πιο απογοητευτική και ντροπιαστική!

Δεν είναι λίγοι εξάλλου οι αυτοδιοικητικοί φορείς που υπέβαλαν αιτήματα προς την ΕΤΑΔ ΑΕ για παραχώρηση χρήσης των πρώην αστυνομικών τμημάτων και σταθμών. Καθώς ουσιαστικά πρόκειται για κτίρια που έχουν περιέλθει σε αχρηστία εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στο κέντρο των οικισμών, ενώ υπάρχει η πρόθεση από τις τοπικές κοινότητες να τα υιοθετήσουν μετατρέποντάς τα σε πολιτιστικούς χώρους.

Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι της Πολιτείας να αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των ακινήτων που «ρημάζουν» στο πέρασμα του χρόνου εγκαταλελειμμένα και ανεκμετάλλευτα…

Και μάλιστα αν σκεφθεί κανείς ότι οι Δήμοι ή τα Υπουργεία δαπανούν χρηματικά ποσά σε ενοίκια για να στεγάσουν υπηρεσίες και δράσεις τους, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο!

«Αθάνατο» ελληνικό δημόσιο…


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Της Ορμας μια χαρα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τής ορμας είναι μία χαρά γιατί ο σύλλογος Νέων με δικιά τους πρωτοβουλία και με δικά τους χρήματα το ανακαίνισαν πλήρως. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την προσπάθεια η τοπική εξουσία σφυρίζει αδιάφορα. Ακόμα καί όταν υπάρχει θέληση από τούς πολίτες η οποία προσπάθεια απαξιώνετε. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ι ήλιος!!!!

      Διαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΔΗΜΙΣΙΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΦΥΤΕΥΕ ΔΗΜ ΥΠΗΡΕΣΙΑΕΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ¨40-¨50 ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ, ΟΧΗΜΑ Κ.Λ.Π, ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΑΝΕ ΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοτε το συστημα ηθελε ενα "αγρυπνο ματι"σε καθε τοπικη κοινωνια

      Διαγραφή
  3. Ενώ τώρα με πληθώρα μέσων η αμεσότητα της είναι το κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.