Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκροτείται Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας στην Περ. Κεντρ. Μακεδονίας

Ένα όργανο που πρόκειται να συμβάλλει στην προώθηση της καινοτομίας, την ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και τη συμμετοχή οργανισμών σε εθνικά και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, δημιουργείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας η σύνθεση του οποίου εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Η συγκρότηση του συμβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας της αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα 11 μέλη του  Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας είναι οι καθηγητές - ερευνητές Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Μάρω Βλαχοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Λαόπουλος, Ευάγγελος Δρυμπέτας και Ευάγγελος Μητσάκης και οι εκπρόσωποι φορέων Αθανάσιος Σαββάκης, Νικόλαος Πέντζος, Κωνσταντίνος Κατάκαλος, Φίλιππος Παπαδόπουλος και Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος.
Στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας "Εύξεινη Πόλη" η Περιφέρεια
Στο μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας "Εύξεινη Πόλη", ένα όργανο που υλοποιεί έργα για λογαριασμό των μελών του, με χρηματοδότηση από Εθνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, αλλά κυρίως από ευρωπαϊκά έργα. 
Ο Όμιλος ξεκίνησε την λειτουργία του το 1995, ως Ελληνικό Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, για την κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική, περιβαλλοντική και αγροτική ανάπτυξη. Μετά από αίτημα αρκετών εταίρων έργων Εδαφικής Συνεργασίας και βάσει του Νομικού Πλαισίου σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, το Ελληνικό Δίκτυο, μετατράπηκε, το 2012, σε Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ο Όμιλος "Εύξεινη πόλη" είναι η νέα μορφή οργάνωσης δικτύων Δήμων και Περιφερειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας, που υποστηρίζονται από την Επιτροπή Περιφερειών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…