Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκροτείται Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας στην Περ. Κεντρ. Μακεδονίας


Ένα όργανο που πρόκειται να συμβάλλει στην προώθηση της καινοτομίας, την ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και τη συμμετοχή οργανισμών σε εθνικά και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, δημιουργείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας η σύνθεση του οποίου εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Η συγκρότηση του συμβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας της αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα 11 μέλη του  Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας είναι οι καθηγητές - ερευνητές Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Μάρω Βλαχοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Λαόπουλος, Ευάγγελος Δρυμπέτας και Ευάγγελος Μητσάκης και οι εκπρόσωποι φορέων Αθανάσιος Σαββάκης, Νικόλαος Πέντζος, Κωνσταντίνος Κατάκαλος, Φίλιππος Παπαδόπουλος και Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος.
Στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας "Εύξεινη Πόλη" η Περιφέρεια
Στο μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας "Εύξεινη Πόλη", ένα όργανο που υλοποιεί έργα για λογαριασμό των μελών του, με χρηματοδότηση από Εθνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, αλλά κυρίως από ευρωπαϊκά έργα. 
Ο Όμιλος ξεκίνησε την λειτουργία του το 1995, ως Ελληνικό Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, για την κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική, περιβαλλοντική και αγροτική ανάπτυξη. Μετά από αίτημα αρκετών εταίρων έργων Εδαφικής Συνεργασίας και βάσει του Νομικού Πλαισίου σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, το Ελληνικό Δίκτυο, μετατράπηκε, το 2012, σε Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ο Όμιλος "Εύξεινη πόλη" είναι η νέα μορφή οργάνωσης δικτύων Δήμων και Περιφερειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας, που υποστηρίζονται από την Επιτροπή Περιφερειών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.