Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημέρωση για τις αλλαγές του νέου ΚΟΚ από το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας

Φίλοι και φίλες οδηγοί
Το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας με αίσθημα σεβασμού απέναντί σας, ενημερώνει για τις κυριότερες μεταβολές που επήλθαν στο Ν.2696/93 περί ΚΟΚ μετά την ψήφιση του νέου Ν.4530/18.

Συγκεκριμένα :

1. ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΚΑΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (50%), με εξαίρεση τις κάτωθι έξι (6) παραβάσεις, για τις οποίες τα διοικητικά πρόστιμα παραμένουν ως έχουν σήμερα:

α. Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,

β. Παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας ΣΤΟΠ,

γ. Παραβίασης ερυθρού σηματοδότη,

δ. Οδήγηση οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (κόντρες),

ε. Παράλειψη ή πλημμελή σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς,

στ. Αντικανονική προσπέραση οχημάτων

Σε περίπτωση διάπραξης των συγκεκριμένων παραβάσεων (εξαιρουμένης της περίπτωσης ε ) για τρίτη φορά εντός διαστήματος πέντε (5) ετών, η άδεια οδήγησης ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ!!!

2. Η δυνατότητα ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΝΤΟΣ -10- ΗΜΕΡΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ,

3 .Για τις κατωτέρω οκτώ (8) παραβάσεις, επιβάλλονται, , ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ), οι οποίες είναι : Επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, για εξήντα (60) ημέρες.

(α) ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

(β) ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΜΕΑ

(γ) ΧΡΗΣΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (Λ.Ε.Α.),

(δ) ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ

(ε) ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

(στ) ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

(ζ) ΚΡΑΝΟΣ

(η) ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

- Για τις ανωτέρω παραβάσεις, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…