Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας: «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποιεί το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» και προτείνει στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσης τους.

Κάθε βιβλιοθήκη που παίρνει μέρος στη δράση, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν ήρωα ή μία ηρωίδα από μία λίστα με 150 χαρακτήρες που προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και παίρνοντας μέρος σε αυτή τη δράση υιοθετεί ως ηρωίδα την Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, πρωταγωνίστρια του βιβλίου της Jeanette Winter «Η Βιβλιοθηκάριος της Βασόρας, Μια αληθινή ιστορία από το Ιράκ».

H αληθινή ιστορία της Αλία που διαδραματίζεται στη Βασόρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ με φόντο την εισβολή στις 6 Απριλίου του 2003. Η βιβλιοθηκάριος Αλία Μοχάμεντ Μπέϊκερ, μετά την άρνηση του κυβερνήτη να προστατέψει τα βιβλία, αποφασίζει να τα μεταφέρει με δική της πρωτοβουλία σε ασφαλές μέρος. Στο πλευρό της στέκονται ο Ανίς, ο ιδιοκτήτης του διπλανού εστιατορίου, γείτονες και φίλοι. Μεταφέρουν τα βιβλία, κρυφά, τη νύχτα, σε καφάσια και σακιά, σε σπίτια και μαγαζιά με σκοπό να τα διαφυλάξουν. Λίγο αργότερα, η Βιβλιοθήκη καίγεται ολοσχερώς. Όμως η βιβλιοθηκάριος Αλία έχει καταφέρει να σώσει το 70% των βιβλίων της Βιβλιοθήκης. Η Αλία περιμένει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. Περιμένει και ονειρεύεται την ειρήνη…..

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 9 το πρωί και απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.