Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο


Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προέβη σε νέες ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά σε αύξηση της προκλητικότητας και των παραβάσεων από πλευράς των Ελλήνων.

"Στο Αιγαίο, γνωρίζουμε ότι κατά καιρούς αυξάνονται οι εντάσεις στις σχέσεις με την γείτονα Ελλάδα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν ανήκουν σε κανέναν. Βλέπουμε ότι γίνονται παρόμοιες ενέργειες, όπως έγιναν και στα Ίμια (στα Καρντάκ αναφέρει). Ήταν μια προσπάθεια να "φυτέψουν" μια ελληνική σημαία σε βραχονησίδα. Η ακτοφυλακή μας έκανε την απαραίτητη παρέμβαση και αφαίρεσε την σημαία. Προτείνουμε η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις μας. Θα απαντήσουμε ανάλογα σε μελλοντικές ενέργειες με αυτή την κατεύθυνση".
Ο ιστότοπος Aydinlik συνδέει τις δηλώσεις Γιλντιρίμ με την κίνηση τρεις νεαρών να υψώσουν την ελληνική σημαία την περασμένη Παρασκευή στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάγος" κοντά στους Φούρνους, και δημοσιεύει τις φωτογραφίες.

Η πρώτη αντίδραση της Ελλάδας 

Το υπουργείο Άμυνας στην πρώτη του αντίδραση τονίζει πως υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Συγκεκριμένα, δεν γνωρίζουμε αν η φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί σε κάποια μέσα είναι αληθινή (δείχνει τρεις νεαρούς με ελληνική σημαία), δεν ξέρουμε ούτε πότε, ούτε που έχει τραβηχτεί, δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και αν πρόκειται για ελληνικό έδαφος ή όχι.

Από το υπουργείο Άμυνας τονίζεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πως δεν έχει πιστοποιηθεί οποιαδήποτε κίνηση τουρκικού σκάφους προς τη νήσο Ανθρωποφάγος. Εξάλλου, το συγκεκριμένο νησί είναι πολύ μέσα στην ελληνική επικράτεια και οποιαδήποτε κίνηση θα είχε καταγραφεί.

Όλα όσα ισχυρίζεται ο Μπ. Γιλντιρίμ τίθενται υπό αμφισβήτηση, δεν καταλαβαίνουν στο υπουργείο Άμυνας ποια βραχονησίδα εννοεί μιλώντας για βραχονησίδα σαν τα Ίμια. Είναι κάτι που είναι υπό διερεύνηση ακόμα, τονίζεται.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.