Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης στον Μεγαπλάτανο και Πιπεριά με τις Ομάδες παραγωγών σπαραγγιού και στο Μαυροβούνι με αγρότες (φωτο)

O Μεγαπλάτανος και η Πιπεριά εκ των πρωτεργατών στην εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.

Οι πρόεδροι των οργανώσεων Μεγαπλατάνου και Πιπεριάς Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κονάκογλου αντίστοιχα ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι η παραγωγή και οι φετινές τιμές στο σπαράγγι εξελίσσονται ικανοποιητικά και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο άμεσο μέλλον.

Οι δύο οργανώσεις συλλέγουν, καθαρίζουν, κόβουν, κάνουν διαλογή τυποποιώντας σε επτά κατηγορίες το σπαράγγι και το πωλούν σε έμπορο που το συσκευάζει και το εξάγει.

Στον Μεγαπλάτανο λειτουργεί ήδη και δεύτερη οργάνωση παραγωγών.

Στο Μαυροβούνι ο βουλευτής συναντήθηκε με αγρότες και συζήτησε μαζί τους αγροτικά θέματα. Ανέλυσε τον τρόπο που μπορεί ο αγρότης της Πέλλα να ξεφύγει από την μιζέρια και να πάει την θέση που του αξίζει στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό. Μίλησε για την απόλυτη ανάγκη εκ νέου οργάνωσης του αγροτικού κόσμου σε υγιή , αυτή την φορά, βάση. Για την ανάγκη συγκέντρωσης ποιοτικών προϊόντων, διαλογής, τυποποίησης, συσκευασίας και προώθησης τους σε ποιοτικές και απαιτητικές αγορές.

Μίλησε για την νομοθεσία ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών, τα κίνητρα που συζητούνται μέσω της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης ( που μελετάται και θα προβλέπεται να αποφασιστεί μετά τον Σεπτέμβριο που θα είμαστε έξω από την σκληρή επιτροπεία), για τον νόμο για την πληρωμή από τους εμπόρους των ευπαθών προϊόντων το αργότερο σε δύο μήνες, για τα προγράμματα τυποποίησης, μεταποίησης και συσκευασίας, ζητήματα ΕΦΚΑ, διεπαγγελματικής πυρηνόκαρπων, πληρωμής της ζημιάς από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και την εισοδηματική ενίσχυση του επιτραπέζιου ροδακίνου λόγω απώλειας εισοδήματος με βάση τις πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές το 2017, τις υποσχέσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και την παρακολούθηση του θέματος από κοντά μέχρι την υλοποίηση τους.
sifpara


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…