Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Θ. Τζάκρη και Β. Αποστόλου για τα προβλήματα στον κλάδο του συμπύρηνου ροδάκινου


Ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την αρωγή του Υπουργείου για την στήριξη του κλάδου των συμπύρηνων ροδάκινων με την καθιέρωση και εφαρμογή τυποποιημένων συμβάσεων μεταξύ των μεταποιητικών βιομηχανιών και των παραγωγών καθώς και δημιουργίας ομάδας παρακολούθησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα της εξέλιξης της παραγωγής

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση σήμερα 27 Απριλίου 2018 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο για την περιοχή της Πέλλας κλάδο του συμπύρηνου ροδάκινου.

Στη συνάντηση τέθηκε στον κ. Αποστόλου η σημασία της προώθησης μέτρων που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς που είναι «ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας» και θα περιορίσουν το κλίμα ανασφάλειας.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν -προς το παρόν- επίσημα στοιχεία για το συνολικό ύψος της παραγωγής του συμπύρηνου ροδάκινου και με στόχο να αποφευχθεί το φαινόμενο των προηγούμενων ετών, που ενώ είχε ολοκληρωθεί τόσο η συγκομιδή όσο και η μεταποίηση (κονσερβοποίηση κ.λπ.) δεν είχε ανακοινωθεί τιμή αγοράς του προϊόντος από την πλευρά των βιομηχανιών κονσερβοποίησης, από πλευράς της βουλευτού, προτάθηκαν μέτρα όπως η καθιέρωση διεπαγγελματικών συμβάσεων και η καθιέρωση και η εφαρμογή τυποποιημένων συμβάσεων, στις οποίες θα αναγράφονται όλοι οι όροι της αγοραπωλησίας συμπύρηνων ροδάκινων μεταξύ της αγοράστριας μεταποιητικής βιομηχανίας και του παραγωγού-πωλητή, όπως το τίμημα της πώλησης, ο χρόνος αποπληρωμής αυτού, ο τόπος παράδοσης, η διάκριση ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες μεταποίησης κ.λπ.

Επιπλέον ζητήθηκε από τον Υπουργό να οργανωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου πρόγραμμα παρακολούθησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα της εξέλιξης της παραγωγής (αρχής γενομένης από τον Ιούνιο), ώστε να βελτιωθεί η ενημέρωση/πληροφόρηση και να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα παραβιάσεων των εμπορικών κανόνων.

Τα παραπάνω θέματα έθεσαν στην κ. Τζάκρη και οι Οργανώσεις Παραγωγών των Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας.

Όπως τόνισε η κ. Τζάκρη στον κ. Αποστόλου, την παρούσα χρονική περίοδο ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής και Γενικών Αγορών της Ισπανικής Κυβέρνησης συζητεί με τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τον συγκεκριμένο κλάδο παραγωγής αντίστοιχες ενέργειες που συνίστανται στην καθιέρωση και την εφαρμογή τυποποιημένων συμβάσεων ή την καθιέρωση διεπαγγελματικών συμβάσεων.

Επίσης, τονίστηκε η πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών, η οποία θα ορίζει ως χρόνο αποπληρωμής των παραγωγών που πωλούν νωπά φρούτα στα δίκτυα διανομής τις 30 ημέρες. 

Ο κ. Αποστόλου απαντώντας στην κ. Τζάκρη ανέφερε ότι θα συζητήσει με την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου την δυνατότητα καθιέρωσης και εφαρμογής των παραπάνω μέτρων και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση όταν θα είναι διαθέσιμα και θα έχουν μελετηθεί όλα τα στοιχεία.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Τζακρη δουλεια σαν δικηγορος μυριστηκες παλι...και δηθεν μιλας για τον αγροτη σαν σημερα να βγηκες!!!
    Αν δεν οργανωθει και δυναμωσει ο αγροτης μεσα απο δυνατες οργανωσεις που να συγκεντρωσουν και διαχειριστουν τα προιοντα παντα θα τον πατανε οποια συμβαση και να υπογραχει ατομικα, που ζεις;
    Βρεθηκες κατα λαθος και σε αριστερο Κομμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλον νταλων για το εμπάργκο και την βροχόπτωση μας είχατε πει θα συναντήθητε για τα συμπηρινα λέτε.Ότι να'ναι είσαι πολύ ψέμα και δούλεμα κοντεύει ο καιρός.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καιρος πλησιαζει αντε νσα δουμε ποιους θες να φερεις αγροτη εσυ που να σε συμφερει! Κατι μου λεει πως αυτο που φανταζεσαι θα σε βουλιαξει ακομη περισσοτερο γιατι δεν εκπροσωπουν συμφεροντα των αδυναμων.Αντε κοιμησμενε ξυπνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.