Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημότης Έδεσσας: "Κτήριο κουφάρι... πάνω από δέκα χρόνια!" (φωτο)


Ποιο κτήριο είναι αυτό; Μα φυσικά αυτό που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του αύλειου χώρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας ¨ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ¨ με τίτλο έργου <<Προσθήκη αιθουσών στο 1ο δημοτικό σχολείο Έδεσσας>>, το οποίο έπρεπε να έχει αποπερατωθεί και παραδοθεί από την τότε Νομαρχία Πέλλας(σημερινή Π.Ε. Πέλλας) στην εν λόγω εκπαιδευτική κοινότητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της.

Αν εξαιρέσουμε τα δυο χρόνια που είχε μπλοκαριστεί το έργο εξαιτίας αρχαιολογικών διαδικασιών όλα τα υπόλοιπα χρόνια αφέθηκε στη τύχη του. Στο στάδιο όμως όπου σταμάτησε η αρχική του ανέγερση προ δεκαετίας περίπου (σκελετοποίηση-τοιχοποιία) και αφού αφαιρέθηκε η προσθήκη και δεύτερου ορόφου όπως ήταν οι αρχικές προβλέψεις το έργο εν τέλει έμεινε ημιτελές μέχρι και σήμερα.
Το σήμερα μας βρίσκει το κτήριο αυτό να έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο – κατοικία αδέσποτων ζώων σε μια περιοχή στολίδι της πόλης μας όπου βρίσκεται πλησίον του αναψυκτηρίου ¨Ψηλός Βράχος¨. Εικόνες και καταστάσεις δηλαδή επικίνδυνες για το εκπαιδευτικό έργο και εν γένει για ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο της γειτονιάς. Εις μάτην λοιπόν γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές περιμένουν καρτερικά πάνω από μια δεκαετία την ολοκλήρωση του έργου με απώτερο στόχο την βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών.

Σε όλο το μήκος του <<φρυδιού>> της πόλης συναντάμε ένα πρόβλημα στέγασης νηπίων. Θα ήταν λοιπόν πολύ ωφέλιμο μια από τις τρείς αίθουσες –του κτηρίου προσθήκης- να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση ενός τμήματος νηπίων γιατί όχι; Έτσι δεν θα μεταφέρονται τα νήπια σε τόσο μακρινή (και επικίνδυνη) απόσταση, δηλαδή αυτής που πραγματοποιούν σήμερα στο βρεφονηπιακό σταθμό απέναντι από το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας στην είσοδο της πόλης.

Επίσης και το 9ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή ΣΜΑΡΕΚΑ) δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ενώ ήταν μελετητικά ώριμο χάνοντας το μέσα από τα χέρια της η Δημοτική Αρχή Έδεσσας μη θέλοντας να <<χαλάσει>> τις τότε αγαστές σχέσεις πολιτικής φιλίας με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη. Επέτρεψε έτσι ανερυθρίαστα να ενταχθεί ένα άλλο σχολείο στο ΕΣΠΑ στα Γιαννιτσά. Όσο για το θέμα της στέγασης των νηπίων δεν δόθηκε μέχρι σήμερα καμία απολύτως λύση. Ούτε νέο οικόπεδο βρέθηκε, ούτε φυσικά ανεγέρθηκε κάποιο νέο νηπιαγωγείο.
Με δυο λόγια είναι απορίας άξιον γιατί λοιπόν η ολοκλήρωση του έργου της προσθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ακόμη και με ιδίους πόρους του Δήμου; Συνεχίζει έτσι να αποτελεί για την περιοχή ένα κτήριο κουφάρι. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα: Γιατί τόση πολιτική αδιαφορία και αδράνεια από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής; Γιατί τέτοια μεμψιμοιρία διεκδίκησης έργων υποδομής ζωτικής σημασίας για την πόλη μας; Πότε επιτέλους ο κ. Γιάννου θα ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα και θα ζητήσει-απαιτήσει για την πόλη μας ότι πραγματικά της ανήκει-αξίζει; Τέλος ως πότε οι διοικούντες θα είναι παρακολούθημα των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστές του αύριο;

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΑΧ ΤΑΚΗ ΤΑΚΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ Ο ΘΩΜΑΚΟΣ...ΠΩ ΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τάκης το δικό μας παιδί θα φύγει σύντομα από τον Δήμο αγκαλιά με τον σοντρα γιατί όλοι κατάλαβαν το παιχνίδι τους για τη καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε το γήπεδο και τις βρύσες του Σόντρα, αλλά και εσύ Βαγγελάκο ξεκόλλα από το ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του ΣΥΡΙΖΑ της Νδ του πασοκ ρε άντε σοβαρευτείτε βάζετε ταμπέλες χωρίς ποτέ να έχει πει τπτ κανένας απλά μόνο να χαρακτηρίζουμε φτιάξτε ρε ομάδα στο δήμο να φύγουν αυτοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θωμά Ευαγγελε ή κοιμάσαι όρθιος ή άλλα συμφέροντα εξυπηρετείς. Αυτό σε μάρανε? Είδες απέναντι απτό Μασούτη το παλιό αθλητικο γυμνάσιο τι απέγινε? Εργο του Πασοκ ητανε...αλλα τι συζητάω...έτσι και αλλιώς πασοκατζης ησουνα τσιπραιος κατάντησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα πατε στις εκλογες εσεις του γραφειου προπαγανδας με τετοια επιχειρηματα θα σας φανε λαχανο οι αλλοι αιντεεε

      Διαγραφή
  6. Να το τελειωσετε και να στεγασετε το 1ο το το 6ο νηπιαγωγειο. Να μην ταλαιπωρουνται οι γονεις και τα παιδια. Να ειναι το νηπιαγωγειο στον φυσικο του χωρο. Εδω το 1ο Δημοτικο μαθητες δεν εχει και ο διευθυντης του - τρομαρα του - θελει αιθουσα εκδηλωσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η΄ ΤΩΡΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ;
    OΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ¨¨ΑΠΟΡΟΦΥΣΟΥΝ¨¨ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ € ΕΤΡΕΧΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΣΑΚΙΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΑΡΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥ 1ο ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥ Η ΣΥΝΧΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΦΡΥΔΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 9οΔ.Σ , ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΑΡΕΚΑ;
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΩΣΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 9 ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ;
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αφήστε ρε ξερολες το παλικάρι να εκφραστεί στην ηλικία του άλλα παίζουν με κινητά τους , μπράβο σου ρε Βαγγέλη ασχολήσου με τα κοινά και άσε τους ανώνυμους να σε κράζουν τόσο μπορούν τόσο κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γιάννου ήδη είναι εκτός παιχνιδιού. Ούτε βουλευτής θα βγει ούτε δήμαρχος ξανά. Το πραγματικό του πρόσωπο που τόσο καιρό έκρυβε με επιμέλεια πλέον φανερώθηκε. Όλοι στην Έδεσσα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ φερεφονο μου εσυ....! Ξερουμε τον σκοπο που εξυπηρετεις... αλλα να ξες.. δεν θα πετυχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.