Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πιστοποίηση των Διασωστών του ΔΙΕΚ Έδεσσας στις Βασικές Τεχνικές Διατήρησης Ζωής BLS (φωτο)

Το Σάββατο του Λαζάρου 31/3/2018, οι σπουδαστές του τμήματος "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά, μέσω προσομοίωσης, στις βασικές τεχνικές διατήρησης της ζωής (BLS) όπως ΚΑΡ.ΠΑ. (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση), Θέση Ανάνηψης, Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, και να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης (ERC). 

Το BLS (Basic Life Support) είναι ένα πρωτόκολλο ιατρικής φροντίδας το οποίο χρησιμοποιείται σε ασθενείς ή θύματα από τραυματισμούς απειλητικούς για τη ζωή τους, μέχρι ο ασθενής να λάβει πλήρη ιατρική φροντίδα. Οι εκπαιδευόμενοι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΙΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ, ως μελλοντικοί επαγγελματίες στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στις κατάλληλες μονάδες (ΕΚΑΒ, Ιατρικά Κέντρα κ.α.), εμπλούτισαν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σχετικά με τις τεχνικές διατήρησης της ζωής των περιπτώσεων άμεσης βοήθειας. Η πολύτιμη αυτή εκπαίδευση έλαβε χώρα στο ΙΕΚ Έδεσσας και διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτών του ΙΕΚ και εν ενεργεία διασωστών του ΕΚΑΒ, κ. Στανίση Πέτρο, Γιακουμή Αναστασία και Μπούζμπα Ηλία. Στο σεμινάριο πήραν επίσης μέρος οι διασώστες του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών Μποζατσίουδης Στέλιος και Σιώντας Ιωάννης, καθώς και ο Διευθυντής του προγράμματος Νίκος Γκούρτσας (ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης), εκπαιδευτής ERC, ο οποίος και έχει τη δυνατότητα να πιστοποιεί εκπαιδευόμενους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η Διεύθυνση του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους ανωτέρω, που αψηφώντας το γεγονός πως βρισκόμαστε σε περίοδο αργιών και εκτός λειτουργίας του ΙΕΚ, δέχθηκαν να υλοποιήσουν το σημαντικό αυτό σεμινάριο, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη σημαντική ειδικότητα του ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ που μόνο το ΙΕΚ Έδεσσας έχει την τιμή να λειτουργεί φέτος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
avoithss


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…