Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Βόμβα" Ζάεφ: Όχι σε ονομασία erga omnes και αλλαγή του Συντάγματος


Τη θέση ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση, απορρίπτοντας την απαίτηση της ελληνικής πλευράς για ονομασία erga omnes, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζαεφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε εκτενώς στα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών για το ονοματολογικό, τονίζοντας ότι η πορεία της «δικαιολογεί την πεποίθησή του ότι υπάρχει πρόοδος». 

Ομως, στο τραπέζι παραμένουν ακόμη τα θέματα που σχετίζονται με το εύρος της χρήσης της ονομασίας, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας για διεθνή χρήση. «Είμαστε αρκετά κοντά στη λύση που θα επιβεβαιώνει τους όρους της ταυτότητας, εθνικότητας και γλώσσας», ανέφερε ακόμη.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέρριψε την απαίτηση της ελληνικής πλευράς, που ζητά να ισχύει η ονομασία της γείτονος erga omnes, λέγοντας ότι η ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση. Όπως υπογράμμισε δε, δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος, αφού η εσωτερική ονομασία δεν έχει αντίκτυπο στη χώρα μας. 

Οσον αφορά τα ζητήματα αλυτρωτισμού, ο Ζάεφ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν τέτοιες ρυθμίσεις στη συμφωνία που θα δείχνουν ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές βλέψεις, ούτε πρόθεση να παραβιάσει τα σύνορα και να παρέμβει στην ελληνική κληρονομιά, κάτι που, όπως σημείωσε, «ισχύει και για την Ελλάδα». 

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ονομασία, διατυπώνοντας προβληματισμό για το χρόνο διεξαγωγής του. «Το θέμα είναι εάν θα γίνει μετά την συμφωνία ή πριν την υποψηφιότητα των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και την ΕΕ», ανέφερε. 

Επίσης, τόνισε ότι η τελική λύση θα πρέπει να γίνει αποδεκτή τόσο από τους θεσμούς όσο και από τους πολίτες των δύο χωρών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μετά και από αυτό είναι εμφανής η κοροϊδία. Εδώ και τώρα να αποχωτησουμε από τη διαπραγμάτευση και να καταγγειλουμε την στάση των Σκοπιων. Είναι αμετανοητοι (και καλά κάνουν). Εμείς γιατι είμαστε τόσο... Μαλακ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ;
      ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΛΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ;

      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ;
      ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟ@@@@ΕΣ;

      Διαγραφή
  2. Το σενάριο απαιτεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και κατά συνέπεια επίλυση στο θέμα της ονομασίας. Οι πιέσεις προς την Ελλάδα προφανώς και είναι ασφυκτικές και οι Σκοπιανοί το γνωρίζουν. Το ερώτημα είναι απλό, έχουμε τα ...φρύδια να αντισταθούμε ή θα (ξανά)σκύψουμε το κεφάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κοτζιας μας δουλευει ... και ο Σ(φ)υριζα με τις κουμουνιστικες εμμονες του ... Ραντεβου στις εκλογες. Πρωην ψηφοφορος απο Εδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΑ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ.
      1. ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΓΩ. ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΡΟΝ.
      2. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΙ ΠΟΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ Η΄ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
      ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΚΚΟΜΑΤΑ ΣΕΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.