Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Γ. Σηφάκης σε συγκέντρωση αγροτών στη Σκύδρα παρουσίασε την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση για το "ΑΘΗΝΑ"


O Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε σε συγκέντρωση αγροτών στην Σκύδρα επεξεργασμένη πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών  για την σωτηρία των 1200 αγροτών που εμπλέκονται με το «ΑΘΗΝΑ»
Η πρόταση αυτή εξετάζεται για την δυνατότητα νομοθέτησης της
Ακόμη ενημέρωσε τους παριστάμενους αγρότες για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου όσον αφορά την πληρωμή τον Ιούνιο-Ιούλιο των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και την εισοδηματική ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών που θα εξεταστεί το φθινόπωρο
Την συγκέντρωσε διοργάνωσε ο ΣΕΑΣ και ο Αγροτικός σύλλογος Σκύδρας. Παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου
Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους στο «ΑΘΗΝΑ» για τις ενέργειες που ακολούθησαν την προηγούμενη μεγάλη συγκέντρωση που είχε γίνει , για το θέμα αυτό, στον ίδιο χώρο πριν δύο μήνες περίπου και τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν από την συνεχή προσπάθεια. 
Από έρευνα της ΔΟΥ Έδεσσας δεν βρέθηκαν τα αναλυτικά στοιχεία ( τιμολόγια κλπ) των χρήσεων που ελέγχθηκαν καθόσον η εταιρία είχε καταστρέψει τα στοιχεία την εποχή του ελέγχου από την ΔΟΥ. Άρα και να υπήρχε δυνατότητα να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες χρήσεις ( από το 1993 ως το 2002) δεν θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η δυνατότητα πλήρους απαλλαγής των μελών της εταιρίας. 
Πέραν αυτών , σύμφωνα με διάταξη του 2013 η δυνατότητα επανελέγχου χρήσεων γίνεται μόνον όταν αυτή θα αποφέρει αποτελέσματα περισσότερο ( από πριν) υπέρ του Δημοσίου και αποκλείεται σε αντίθετη περίπτωση.
Η επεξεργασμένη πρόταση του βουλευτή που υποβλήθηκε στο Υπουργείο και εξετάζεται η δυνατότητα νομοθέτησης της, έχει ως εξής: 
«Τα μέλη Ομάδας Παραγωγών που μετατράπηκε σε αστική εταιρία ευθύνονται αστικά και ποινικά, για κάθε χρήση στην οποία συμμετείχαν ως μέλη για το ποσόν που τους αναλογεί, το οποίο προκύπτει από τον κύριο φόρο ( ΦΠΑ – Εισόδημα – ΕΛΓΑ) που βεβαιώθηκε η θα βεβαιωθεί, απαλλαγμένο από πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις, υπολογιζόμενο από την διαίρεση του οφειλόμενου κύριου φόρου ( ΦΠΑ – Εισόδημα- ΕΛΓΑ) ανά χρήση δια του αριθμού των συμμετασχόντων στην εκάστοτε χρήση. 
Εφόσον το μέλος καταβάλει το ποσόν που του αναλογεί κατά τα ανωτέρω ( ή το ρυθμίσει) καθίσταται φορολογικά ενήμερο». 
Είναι γνωστό ότι οι καταλογισμοί  μόνο για τις 3 χρήσεις είναι περί τα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και εις όλον σε όλα τα μέλη αλλά και για τις άλλες 7 χρήσεις (για τις οποίες εκκρεμεί η απόφαση του εφετείου) το συντριπτικά πιθανότερο είναι να προκύψει καταλογισμός ( μαζί με προσαυξήσεις και φόρους) άλλα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και εις όλον στον καθένα μέλος ξεχωριστά. Άρα συνολικά οι καταλογισμοί θα είναι περί τα 6.000.000,00 € στο κάθε μέλος που επιπλέον θα έχει να αντιμετωπίσει και ποινική δίωξη που είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η ΔΟΥ Έδεσσας. 
Αντί αυτών με την προτεινόμενη ρύθμιση θα καταλογιστούν στον καθένα ανάλογα με τις χρήσεις που συμμετείχε:
Για το 1993  :   34.980 € δια 168 μέλη =   208 €
Για το 1994  :   55.560 δια 267 μέλη    =   208 €
Για το 1995  :   63.580 δια 330 μέλη    =   193 €
Για το 1996  :   181.123 δια 337 μέλη  =   538 €
Για το 1997  :   124.596 δια 226 μέλη  =   551 €
Για το 1998  :    86.035 δια 198 μέλη   =   435 €
Για το 1999  :   106.860 δια 249 μέλη  =   429 €
Για το 2000  :    89.753  δια  191 μέλη  =  470 €
Για το 2001  :  179.823 δια    204 μέλη  = 881 €
Για το 2002  :  201.129 δια    129 μέλη  =1204 € 
Συμπερασματικά θα καταλογιστούν στον καθένα ( ανάλογα με τις χρήσεις που συμμετείχε) από 401 € ( αν συμμετείχε μόνο στην χρήση 1994-1995) ως περί τις 5000 € ( αν συμμετείχε και στις 10 χρήσεις).
Το ποσόν αυτό θα μπορεί να ρυθμιστεί και σε δόσεις εξασφαλίζοντας φορολογική ενημερότητα από την πληρωμή της 1ης δόσης. Πλέον το κάθε μέλος θα απαλλαγεί εντελώς από το θέμα «ΑΘΗΝΑ». 
Η ρύθμιση αυτή δεν απαιτεί κανένα επιπλέον έξοδο για τα μέλη ( δεν υπάρχουν έξοδα για νομικούς κλπ) και διαχωρίζει απολύτως τον έναν από τους άλλους. 
Καμιά σχέση η απολύτως σωτήρια αυτή ρύθμιση για τους αγρότες με προτάσεις του παρελθόντος περί συνεννόησης όλων μαζί (!!!), ανάθεσης σε δικηγόρους και οικονομολόγους για να μπουν μαζί σε εξωδικαστικό μηχανισμό ( κάτι φυσικά ανέφικτο με βάση τους όρους του εξωδικαστικού) που θα δημιουργούσαν επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία στους ήδη ταλαιπωρημένους αγρότες και δεν θα είχε και κανένα αποτέλεσμα.
Η ρύθμιση αυτή ( με δεδομένη την πολιτική βούληση να προχωρήσει) θα επιδιωχθεί να περάσει και πριν την έξοδο από την σκληρή επιτροπεία. Σε όποια περίπτωση πρέπει να περάσει νομοθετικά μετά τις 20 Αυγούστου.
Θα επιδιωχθεί να καθυστερήσουν οι ποινικές διώξεις , παρά το γεγονός ότι η ΔΟΥ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει επειδή στο τέλος του έτους παραγράφεται το ποινικό της υπόθεσης (αν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ δεν προχωρήσει θα κατηγορηθεί ο ίδιος).  Σε όποια περίπτωση, ακόμη και να γίνουν ποινικές διώξεις, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν με δεδομένη την πρόθεση επίλυσης του πολύ δύσκολου αυτού θέματος.
Ο Γιάννης Σηφάκης διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι, όπως μέχρι τώρα πήρε το θέμα «προσωπικά», θα συνεχίσει να ασχολείται από πολύ κοντά με το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα μέχρι την οριστική λύση του. Και δεν θα μείνει κανείς μόνος του να το αντιμετωπίζει όπως συνέβαινε τόσα χρόνια ως τώρα.
Θα ενημερώνει τακτικά για τις εξελίξεις ευελπιστώντας σε ταχύτερη δυνατή λύση του εξαιρετικά δύσκολου αυτού θέματος ,που αφορά υπόθεση που εκκρεμεί 15 χρόνια χωρίς καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κανένας βουλευτής να μην ασχοληθεί σοβαρά για να βρει λύση καταδικάζοντας έτσι τους αγρότες σε ταλαιπωρία, έξοδα , απόλυτη ανασφάλεια και τραγικά αδιέξοδα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΨΕΜΑΤΑ- ΨΕΜΑΤΑ σαν το φυσικό αέριο, ενώ ήταν προγραμματισμένο από τους Σαμαρα-Βενιζελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσεις απο τον Καρασμανη ειστε αμετανοητοι. Η εξοδος στο Ασπρο Σκυδρας για το αεριο σχεδιαστηκε και αποφασιστηκε το 2016 ( οταν η κυβερνηση εξασφαλισε δυο επιπλεον εξοδους απο τον ΤΑΠ), εκτιθεστε με τις πανικοβλητες απερισκεψιες σας.
      Αληθεια, για το "Αθηνα" τι κανατε; Η " ΑΘΗΝΑ" ιδρυθηκε και εκανε οτι εκανε παραλληκα με την θητεια του κ.Γιωργου 25 κοντα χρονια, που φθασατε 1200 αγροτες στα προθυρα της καταστροφης χωρις καμια προσπαθεια να το λυσετε θα απολογηθειτε;

      Διαγραφή
  2. κ. Σηφάκη στην προηγούμενη σύσκεψη (5 Μαρτίου)μας λέγατε ότι θα κάνετε "φωτογραφική ρύθμιση" για απαλλαγή των αγροτών και ότι "άλλες απόψεις που εκφράστηκαν περί αποδοχής από τους αγρότες της ευθύνης τους και εξεύρεση άλλων λύσεων για την μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους χαρακτηρίστηκαν ως ατελέσφορες και τυχοδιωκτικές" (http://www.karatzova.com/2018/03/1200.html). Έρχεστε τώρα και αποδέχεστε ότι εσείς ο ίδιος χαρακτηρίζατε τυχοδιωκτικό. Που πήγε η "φωτογραφική ρύθμιση" που διατυμπανίζατε πριν από δύο μήνες ότι θα κάνετε για απαλλαγή των αγροτών; Μην κοροϊδεύετε άλλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθετε να διαβαζετε, ο βουλευτης ενημερωσε δημοκρατικα τους αγροτες για ολη την πορεια της υποθεσης, τις ενεργειες του, τις δυσκολιες, τις προτασεις για λυση και τις προοπτικες. Αλλοι δουλευουν και κοροιδευουν τουε ταλαιπωρημενους αγροτες που τους εφεραν σε αδιεξοδα ολα αυτα τα χρονια αλλα ακομη και προσφατα.
      Αστα, οι αγροτες και ξερουν και καταλαβαινουν...

      Διαγραφή
  3. Η Τζάκρη έλεγε ενίσχυση πριν το Πάσχα τώρα πήγαμε φθινόπωρο για την βροχόπτωση λέγατε Ιούνιο Πάμε Ιούλιο και αν.Πόσο ψεύτες μπορεί να ειστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ πως έρχετε ο κόσμος και ακούει τα ψέματα που αραδιαζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ απορώ γιατί το γραφείο Σηφάκη απαντάει ως ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Σηφακη οπως εχω διαβασει την ανακοίνωση της νομαρχιακης της Ν.Δ. αναφερεται σε 3 εξοδους που προβλεπει ο νόμος 4217 του 13 τον οποιο δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. ωστόσο τα αγαθα τα απολαμβανετε, προσληψεις μεσα απο τα γραφεια σας και μαλιστα λει οτι η επιστολή του Σκουρλετη του 2016 βασιζεται στον νομο αυτον στην παράγραφο 7.2. οπως επισης και την δεσμευση του ΤΑΠ το 2013 για φυσικο αέριο στην Σκυδρα. σε παρακαλω KARATZOVA δημοσιευσε την παλι. γιατι π κυριος Σηφακης δεν τολμησε να απαντησει στην νομαρχιακη . τωρα γιατην ΑΘΗΝΑ ακουσα τον Παυλο Παπαδοπουλο στην ΠΕΛΛΑ TV να λέει οτι η ΑΘΗΝΑ ξεσπασε το 2015 επι ΣΥΡΙΖΑ. αυτα που ελεγε η κυρια Τζακρη και την κατεκρινες, αυτα απο την πισω πορτα πας ναπερασεις. η μηπως δεν θυμασες τι ελεγες για τις δυο ξανθιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τα εχετε παιξει απο τον πανικο σας εκει στον Καρασμανη και στη ΝΔ. Μαθετε ποσες εξοι προβλεποταν και ποσες θα βγουν τελικα. Μια κουβεντα οτι απο καπου προεκυπτε οτι θα ειχε εξοδο πειτε, αφηστε τις χαζες προσπαθειες να μπερδεψετε τα πραγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φερενει το φυσικο αεριο στην Πελλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λυσει και το ΑΘΗΝΑ που δημιουργησαν οι δικοι σας ανθρωποι!!!
      Για την ουσια του ΑΘΗΝΑ δες τι προωθει ο Σηφακης και τι ελεγαν οι κυριες, η αποσταση ειναι γης και ουρανου και λιγο λεω..

      Διαγραφή
  7. Ρε παραμυθα ξεκιναει η φετινη συγκομιδή και ακόμα ναμας αποζημιώσετε για αυτο που δικαιουμαστε απο την βροχοπτωση και για τον εμπάργκο το φθινόπωρο τωρα και την ΑΘΗΝΑ μας σερβίρεις τον λογαριασμό του καραγκιόζη. μπροστα στους προηγούμενους εισαι νανος. τοσο ψεμα μα τοσο ψεμα ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.